Медијске лавине Монструма и чудна немоћ режима

Objavljeno: 04.04.2021, 16:21h

Пише: Војин ГРУБАЧ

Медије који су под контролом шефа бившег режима, који сада обавља функцију предсједника Црне Горе и команданта паралелног система власти у држави, искључиво интересују три теме: Сребреница, “четници” и “српски свет”.

Додуше, основна им је тема Сребреница над којом се тако лицемјерно пренемажу да се некада стиче утисак да је у Сребреници пострадала комплетна родбина руководства и  активиста ДПС- а, СДП- а, СД-а као и лажикомита  ПКС-а.

Самим тим,  вјероватно би Влада Црне Горе и лидери партија власти морали да упуте искрено саучешће тој пренемажућој булументи а посебно јако ожалошћеном предсједнику Црне Горе који дубоко пати.

Циркус у Подгорици па графити  у Пљевљима

А зашто им не би изјавили саучешће када смо већ имали ситуацију да су господа Здравко Кривокапић, Дритан Абазовић и  Алекса Бечић ишли у Пљевља због скаредних графита уперених против Бошњака  да се правдају, изражавају жаљење па и организују грађанске патроле које  ће кречити евентуалне, нове графите мржње.

Да се подсјетимо, ситуацију око тих графита непознатих починилаца су заљуљали Побједа, РТЦГ, Антена М, Аналитика, ЦдМ, па се све то пренијело на регион Балкана, који се режирано моћно затресао, гдје је “свима било јасно” да су те графите писали баш опоненти Мила Ђукановића- етикетирани као четници.

Своје жаљење због  графита мржње су изразили и православни епископи, Митрополија, лидери партија који су политички противници Ђукановића, сви се ограђујући од анонимних починилаца док се Ђукановић у исто вријеме смијао себи у брк како их је дивно преварио и завртио им капу на глави.

Та рашомонијада је добила свој крупни обрт када су се открили починиоци, те установило да се ради о “љутим комитама” који су учествовали на тзв. Патриотском скупу у Подгорици.

Вође циркуса званог Патриотски скуп су на дотичном митингу  објасниле јавности да Бошњацима пријети велика опасност од четника!

Да би се то потврдило у пракси, тројица комита су лагано одскакутала у Пљевља и ноћу исписала грозоморне графите мржње против Бошњака послије чега су медији Ђукановића за тај подмукли акт оптужили своје политичке опоненете.

Тиме се десио неки облик “паљења Рајхстага”, зар не!?

Е сад, послије свега, логично се намеће питање- како се политичка булумента, која је исписивала графите мржње према Бошњацима у Пљевљима и пријетила им Сребрeницом,  намах пресамитила од бола за том истом Сребреницом до те мјере да већ недељама бурла невиђена медијска лавина против одличног министра Лепосавића?

И не само против њега, већ и против Татјане Бећановић и ГП УРА који су били на тапету јер су Монструмови медији утврдили сљедеће- исто је рекла што и министар Лепосавић.

Ако упростимо ситуацију можемо рећи сљедеће, графите мржње против Бошњака у Пљевљима је одрадила управо она медијско- политичка група којој припадају ликови који сада нападају Лепосавића и Бечановићку, тако да све те своје оптужбе могу лагано “мачку о реп окачити”.

Да апсурд буде већи, чак ће и псеудокомитe, чији су чланови преко ноћних графита пријетили  Сребреницом Бошњацима у Пљевљима, одржати скуп гдје ће тражити смјену министра Лепосавића, гле чуда- због Сребренице!

Паралелни свјетови БС-а  и вајни заштитнци Црногораца

 Дакако, намеће се и питање- како је могуће да Бошњачка странка није оптужила ДПС и његове “борбене псеудокомите”  за графите мржње у Пљевљима?

Зашто није упутила извињење Кривокапићу, Абазовићу,  Бечићу и лидерима  партија опозиције што су били брутално медијски и политички нападнути за нешто што нема везе с њима, а гдје су понеки из њих морали чак “клечати у Пљевљима” да им се потом читав регион смије како су намагарчени?!

Дакако, јасно је да је Сребреница и наводни четници  једино што је остало ДПС апаратчицима и њиховом опскурном шефу да пале и узбуњују мањинске народе.

То што је Бошњачка странка  у тој одвратној причи медијског паљења Бошњака  није нимало чудно јер су им “џепови пуни ораха”.

Мало који њихов функционер није с компромитирајућим материјалима о малверзацијама због чега их ДПС држи у шаци да раде против сопственог народа.

На другој страни, ДПС и његови политички сателити  тврде како су  прави  заштитници Црногораца, а никад их није интересовао масакр црногорских резервиста у Лори нити 27.028 Црногораца протјераних са Космета од стране албанских терориста. И такве опскурне ликове сада интересује Сребреница и четници!?

Вјероватно желе да им повјерујемо да их интересују Сребреница и страдање Бошњака док има се уједно фућкало и фућка  за страдања Црногораца у сукобима на Балкану, прије свега у Лори и на Космету!?

Интересује их Сребреница, дакако, али условно, лицемјерно и лажно за дизање медијске прашине и прављење режираних конфликата у Црној Гори на националној и вјерској основи.

У суштини их интересује само због тога што су изгубили позиције и корита која су себи пунили до преливања, па осијећају да им све брже измиче тло под ногама.

Немоћ новог режима да се одупре лударању медија

На другој страни нови режим,  Влада и партије власти, не могу да се одупру овом лударању медија  шефа бившег режима јер немају информативну дубину.

Немају медије, ПР стручњаке нити искусне људе уз себе који су показали да се умију борити у информативној арени са злом прошлог режима.

Немају их  јер нису брзи и одлучни,  нити  заинтересовани за оне који су им неопходни.

Шеф бившег режима и сада има медије и неограничени број новинара и интелектуалца у Црној Гори и изван ње који свакодневно туку по новом режиму немилице.

Сви они су одлично ухљебљени и енормно плаћени на разне начине а апсурд је да нови режим те јастребове и даље плаћа кроз националне пензије и финансирање ФЦЈК, што је невјероватно.

Док на једној страни плаћа јастребове бившег режима, нови режим као да упорно тражи да му јавност и даље помаже радећи на мобу, да сви баце послове од којих живе те да одвајају драгоцјено вријеме за наставак медијске туче против полуђелих чауша бившег режима.

Елем, када се ствари објективно осмотре све су прилике да је проблем информативне инфериорности нове власти управо у начину њеног размишљања и дјеловања.

Они просто не схватају ниво опасности која им пријети од информативног смећа које се сваког дана обрушава на њих у неограниченим количинама.

Нови режим само трепће и нијемо посматра шта се дешава: без ропца, без трзаја и без адекватног одговора.  Можда им је неко одузео будилнике па су преспавали битне моменте везане за сопствени опстанак.

 

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register