Proljećno izdanje Sarajevo Film Festivala

Objavljeno: 31.03.2021, 19:59h

Na inicijativu Sarajevo Film Festivala, po prvi put se na devetodnevnom online festivalu okupljaju četiri vodeća filmska festivala iz četiri zemlje istog govornog područja: Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora).

Festival će biti održan od 9. do 17. aprila 2021, na ondemand.kinomeetingpoint.ba, i biće prikazani filmovi koje su izabrali selektori ova četiri festivala. Biće to proljećno izdanje svakog od četiri festivala, saopšteno je danas.

Prvo izdanje regionalnog filmskog festivala predstaviće program sastavljen od filmova koje publika inače nema priliku vidjeti. Program čine jugoslovenski klasici, prvi filmovi autora, višestruko nagrađivani filmovi, izbor europskih i svjetskih naslova sa festivala u Kanu, Veneciji i Berlinu. Uz film, publika će imati priliku da pogleda i razgovore s nekim od autora filmova u programu.

“Pozivamo publiku da na našem zajedničkom festivalu upozna nove, jedinstvene filmske glasove, da ponovo otkrije filmske klasike i da zajedno u vremenu pandemije uz pomoć filmske umjetnosti radimo na vraćanju osjećaja zajedništva i bliskosti!”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register