Komisija pozdravila brzu reakciju policije

Objavljeno: 31.03.2021, 20:18h

U saopštenju izdatom nakon današnjeg sastanka, Komisija za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija je najoštrije osudila napad na urednika nedjeljnika Monitor Esada Kočana, koji se dogodio u subotu, 27. marta ispred zgrade u kojoj živi. 

“Pozdravljamo brzu reakciju policije i to što je osumnjičeni za napad na Kočana identifikovan i što mu je određen pritvor, ali i upozoravamo na neodopustivu atmosferu u društvu, u kojoj napadi na novinare postaju normalna i gotovo svakodnevna pojava”, rečeno je u saopštenju.

Komisija je napomenula da posebno brine to što je do napada na Kočana došlo svega sedmicu nakon što je u Bijelom Polju napadnut novinar Sead Sadiković.

“Smatramo da je najbitnije utvrditi šta je motiv ovog napada, da li novinarski rad Esada Kočana ili je on bio slučajna žrtva čovjeka sa kriminalnim dosijeom. Ne manje važnim svakako bi cijenili i pronalaženje eventualnih nalogodavaca, što bi bilo njihovo prvo pronalaženje, kada je riječ o napadima na novinare u Crnoj Gori”, poručila je Komisija.

Komisija je napomenula da “rasvjetljavanje napada na novinare mora biti visoko u prioritetima svih nadležnih organa u Crnoj Gori i cijelog crnogorskog društva, te da počinioci ovakvih zločina moraju biti adekvatno kažnjeni”. “Jednako krivim u stvaranju nepovoljnog ambijenta za život i rad novinara smatramo i one koji ovakve napade pokušavaju relativizovati ili na bilo koji način opravdati”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register