GI Sačuvajmo Sinjajevinu: Odluka o vojnom poligonu staviti van snage što prije

Objavljeno: 30.03.2021, 13:38h

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu je poručila danas da “neće odustati od borbe za zdravu, ekološku, stočarsku i turističku Sinjajevinu, te ona nikada neće biti vojni poligon”. “Da bi neko ubio Sinjajevinu, prvo će morati da pobije sve nas stočare, ekološke aktiviste i borce za ekološku Crnu Goru.”

U danas izdatom saopštenju se ocjenjuje da način ophođenja bivšeg ministra odbrane Predraga Boškovića “prema Sinjajevini i nama kao njenim braniteljima pokazuje da gospodin Bošković sve radi iz ličnih pobuda, a ne profesionalnih”.

“Ministarka odbrane Olivera Injac će nadamo se konačno staviti tačku na ovu priču, jednom zauvijek. Od nove Vlade očekujemo da se odluka o vojnom poligonu stavi van snage i da se Sinjajevina prepusti poljoprivrednicima. Ne želimo kalkulacije i neodređene odgovore, nego jasna djela. Prvo i osnovno je da se poništi odluka o vojnom poligonu”, poručili su branioci Sinjajevine.

Oni su najavili nove proteste već u maju, “ukoliko se odluka o vojnom poligonu ne poništi u što kraćem vremenskom roku”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register