Bakić: Srbija je kolonija SAD, EU, Rusije i Kine

Objavljeno: 27.02.2021, 22:36h

Srbija jeste kolonija, i to ne samo SAD i EU, već i Rusije i Kine, jer sve te zemlje imaju svoje interese, a Srbija, koja se trudi da ne bude kolonija samo jedne, upada u kolonijalni položaj prema svima, rekao je večeras član izvršnog odbora Partije radikalne levice (PRL) i sociolog Jovo Bakić na tribini o geopolitičkom položaju Srbije, javlja Fonet, prenosi Danas.

“Kada kineska velika preduzeća dođu i po jeftinoj ceni iznajme naše radnike, a onda ih maltertiraju dok čitavo društvo plaća subvencije po radnom mestu, to znači da sirotinja plaća zapošljavanje svojih sunarodnika, a cena koja se plaća je – zagađenje vode, vazduha i zemlje“, rekao  je Bakić.

On je postavio pitanje kakva će cijena biti plaćena za to što će u Srbiji Aleksandar Vučić „autoritarno vladati i sprovoditi interese velikih sila“, pa igrati malo na kinesku kartu, pa rusku, pa kartu SAD ili Njemačke.

“Za politiku koja samo formalno liči na politiku Josipa Broza platićemo tako da će vazduh biti zatrovan, da ćemo izgubiti vodu, tlo će nam biti zatrovano, izgubićemo pretpostavke ne samo za nezavisan već za bilo kakav život“, upozorio je Bakić. On je Vučića nazvao „verovatno najvećom katastrofom koju je moguće zamisliti“, ali je ocenio da ni Dragan Đilas nije manja katastrofa,“jer će on okrenuti zemlju prema Zapadu i onda ćemo biti samo kolonija SAD i EU“, prenosi Danas.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register