Ministar Leposavić: Nastup Đeljošaja pretjeran, ali treba biti tolerantan

Objavljeno: 26.02.2021, 13:41h

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava u Vladi Crne Gore Vladimir Leposavić je ocijenio da je jučerašnji nastup predsjednika opštine Tuzi Nika Đeljošaja bio pretjeran, ali je imao i riječi razumijevanja za ovog lokalnog funkcionera u saopštenju za javnost.

“Posebno je važna činjenica da je Đeljošaj opozicioni lider koji predstavlja nacionalnu manjinu, zbog čega njegovi politički stavovi i izjave moraju biti tolerisani više nego što bi to uobičajeno bio slučaj, a njegova sloboda izražavanja šire garantovana. Na to nas podsjeća i obavezuje i Evropski sud za ljudska prava”, kazao je Leposavić.

On je ocijenio da želi da vjeruje da Đeljošaj “nije imao za cilj da izazove nestabilnost državnih institucija, jer bi to bilo krajnje neodgovorno prema svim građanima uključujući i mještane opštine Tuzi i njihove interese i potrebe”.

“Predstavnici političke većine i građani koji su proteklih godina i decenija trpjeli sistematsku diskriminaciju imaju jedinstvenu priliku da zadovoljenju pravde pristupe kroz razumijevanje i toleranciju prije negoli zahtijevanjem oštrih osuda i sankcija, jer je ovo drugo upravo bio manir prethodne vlasti koji je naše društvo odlučilo da napusti i prevaziđe. Kada su u pitanju nacionalne i druge manjine, ovo nije samo preporuka, već i obaveza cijelog društva i svih njegovih institucija”, zaključio je ministar Leposavić.

Predsjednik opštin Tuzi Nik Đeljošaj se oštro suprotstavio epidemiološkim mjerama Vlade koje su se ticale Tuzi, ali je kasnije juče došlo do dogovora lokalne i državne vlasti. Ranije je protiv Đeljošaja pokrenuta istraga.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register