Bolji kvalitet sira sa Sinjajevine uz podršku Norveške

by | feb 26, 2021 | Novosti | 0 comments

Kroz projekat “Srce Sinjajevine” ukupne vrijednosti od 52.000 dolara, koji su u partnerstvu sprovele opštine Danilovgrad, Kolašin, Mojkovac i Žabljak, urađene su i Analize stanja u objektima za proizvodnju mlijeka na poljoprivrednim gazdinstvima na katunima Sinjajevine, kao i Analize kvaliteta proizvedenih mlječnih proizvoda, a kreiran je i vizuelni identitet „Srce Sinjajevine“ koji će omogućiti prepoznatljivo brendiranje ovih proizvoda.

Projekat “Srce Sinjajevine” finansirala je Kraljevina Norveška, u okviru javnog poziva za pružanje podrške poslovanju u okviru projekta “Norveška za vas – Crna Gora”, sa 43.600 dolara, dok su opštine učestvovale sa 8.600 dolara.

Projekat “Norveška za vas – Crna Gora” ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unapređenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore. Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 1,4 miliona evra, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

0 Comments

Submit a Comment