Bolji kvalitet sira sa Sinjajevine uz podršku Norveške

Objavljeno: 26.02.2021, 15:04h

Uz podršku Kraljevine Norveške kroz projekat “Norveška za vas – Crna Gora”, 20 poljoprivrednika iz Danilovgrada, Kolašina, Mojkovca i Žabljaka dobilo je danas mašine za pakovanje mliječnih proizvoda, ambalažu i ostali materijal, što će doprinijeti jačanju održivosti i konkurentnosti malih proizviđača sa planine Sinjajevine, zvanično je saopšteno.

Kroz projekat “Srce Sinjajevine” ukupne vrijednosti od 52.000 dolara, koji su u partnerstvu sprovele opštine Danilovgrad, Kolašin, Mojkovac i Žabljak, urađene su i Analize stanja u objektima za proizvodnju mlijeka na poljoprivrednim gazdinstvima na katunima Sinjajevine, kao i Analize kvaliteta proizvedenih mlječnih proizvoda, a kreiran je i vizuelni identitet „Srce Sinjajevine“ koji će omogućiti prepoznatljivo brendiranje ovih proizvoda.

Projekat “Srce Sinjajevine” finansirala je Kraljevina Norveška, u okviru javnog poziva za pružanje podrške poslovanju u okviru projekta “Norveška za vas – Crna Gora”, sa 43.600 dolara, dok su opštine učestvovale sa 8.600 dolara.

Projekat “Norveška za vas – Crna Gora” ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unapređenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore. Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 1,4 miliona evra, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register