Графити мржње суновраћеног режима

Objavljeno: 10.02.2021, 17:25h

Пише: Војин ГРУБАЧ

Нема тачке на земаљској кугли гдје се скаредни графити мржње толико истичу у први план као у Црној Гори, из које се медијским  таласима шире и “дивно прихватају” у читавом ненормалном региону Балкана по тачно утврђеном сценарију .

У нормалним државама полиција би изашла на мјесто инцидента, извршила увиђај дотичних графита а потом би се, без икакве медијске помпе, те малоумне шкработине анонимних, неписмених  страшигуза просто прекречиле и тако “завршио случај”.

Даље би ишао поиск починилаца, њихово налажење  и закономјерне казне за безобразлук који су починили.

Међутим, то у Црној Гори никад није ишло тако, јер су графити мржње увијек били неопходни накарадној политици Мила Ђукановића да врши међусобну конфронтацију народа и религија у Црној Гори.

Дакако, у свему томе постојала су одређена правила. Наиме, уколико су скаредни графити или вербални инциденти били усмјерени против православног становиштва, Православне цркве или православних црквених великодостојника, никада се није дизала нека посебна режимска медијска прашина.

Дизање тензија се вршило искључиво у случају скаредних графита усмјерних против Бошњака, који  су се моментало претварали у помамну медијску харангу против цјелокупног православног становиштва Црне Горе.

Дакле, те шкработине  анономних изгредника лоших намјера су се одмах генерализовале на цијели православни народ Црне Горе и политичке противнике Мила Ђукаовића.

Тако долазимо до објективне истине да су сви скаредни графити  који су се писали, или се сада пишу по Црној Гори увијек били уперени искључиво против православног становништва, независно да ли се поруке мржње односиле на њих или на Бошњаке

Последњи случај појаве скаредних графита на Хаџи Исмаиловој џамији у Никшићу је најновија протврда свега изложеног.

Међутим, интересантна је реакција дежурних перјаница  пропалог режима Мила Ђукановића који су тражили од нове власти да хитно открије починиоце тих зидних писанија.

С тим захтијевом очито су погријешили адресу, јер су захтјев за откривање починилаца тих писанија морали упутити шефу црногорске полиције Милу Ђукановићу, јер је она под његовом контролом.

Опет,  ако дотични Ђукановић не жели наредити полицији коју контролише да експресно открије починиоце писања графита у Никшићу, тада би било ред да полицију лијепо преда новој власти и концентрише се на свој основни посао, а тај посао је функција предсједника државе.

Што се тиче новог режима у Црној Гори,  он је недвосмислено саопштио јавности да ће сви шефови полиције бити смијењени и да би било најбоље да сами дају отказе јер нова власт нема повјерења у њих.

И не само нова власт, грађани Црне Горе немају повјерења у такве руководиоце полиције  који су се мало или никако старали да открију починиоце писање графита мржње.

Нису, иако је свима њима  било врло јасно да свака шовинистика зидна шкработина представља почетак нове, медијске, домаће и регионалне харанге против православног народа Црне Горе.

То што се полицијски руководиоци очито и даље налазе у служби старог и накрадног режима  који, сада из опозиције, и даље шири хаос и мржњу по Црној Гори- нека им “служи на част”!

Добро знамо, свакој ружној причи увијек долази закономјерни крај, али и покретање нове приче о одговорности свих грешних за почињено.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply