Online događaj: Kultura u nama i oko nas

by | jan 27, 2021 | Novosti, Šta ima? | 0 comments

Inicijativa “WeBalkans – Young European Ambasadors’’- Mreža mladih evropskih ambasadora Zapadnog Balkana poziva Vas da se pridružite jedinstvenoj i uzbudljivoj seriji onlajn događaja koju oni samostalno kreiraju. Nakon već dva uspješno organizovana događaja o mladima i ljudskom kapitalu, te o životnoj sredini i klimatskim promjenama, slijedi treći, pod nazivom: UJEDINJENI U RAZLIČITOSTI: MLADI I MODERNA KULTURA, koji će se održati 28. januara u 18.00h via WeBalkans Facebook Live.

Treći događaj Mladih evropskih ambasadora posvećen je regionu Zapadnog Balkana i njegovim turističkim potencijalima, kulturi, kreativnosti i umjetnosti. Sa mladima širom regiona diskutovaće sjajni mladi talenti i ostvareni umjetnici Zapadnog Balkana poput dobitnice nagrade “Zlatni medvjed” rediteljke Jasmile Žbanić, pjevača i muzičara Marka Louisa te “shooting star” evropske filmske promocije (EFP) Sare Kilimoske, kao i eksperti međunarodnih organizacija koje podržavaju kulturu i turizam, poput gđe Mojce Krisper Figueroa iz Evropske komisije, gospodina Nikosa Parastatidisa iz Savjeta za regionalnu saradnju, Anđele Đokić iz organizacije “Moj vodič kroz Crnu Goru” i Irini Palla mlade osnivačice organizacije “AlbWorld”.

Link Agende događaja:

https://www.webalkans.eu/en/yea/events/united-in-diversity-youth-and-modern-culture/

Link do Fejsbuk lajva: https://www.facebook.com/webalkans.eu/

Link do Instagram lajva: https://www.instagram.com/webalkans_eu/

Inicijativa ,,WeBalkans – Young European Ambasadors’’ dio je Programa regionalne komunikaciione strategije Evropske unije prema Zapadnom Balkanu. Mreža Mladi evropski ambasadori je pokrenuta u avgustu 2020. godine, nakon što se više od 400 mladih ljudi iz cijelog regiona prijavilo za učešće tokom kog su skupili više od 80.000 glasova podrške iz cijele EU i iz regiona. Konačnih 60 pobednika – Mladi evropski ambasadori (YEA) sada su kreativna mreža Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo *, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija). Oni su zainteresovani za učenje o vrijednostima EU i pružanje svojim vršnjacima više informacija o mogućnostima koje EU nudi. Takođe, njihov cilj jeste i zagovaranje različitih tema od značaja za mlade kao što su interkulturalno učenje, zajedničke regionalne inicijative mladih, inicijative lokalnih zajednica, umjetnost, kultura, sport, digitalne tehnologije, zaštita ljudskih prava, a u ovom slučaju – mladi i moderna kultura.

0 Comments

Submit a Comment