Navaljni priveden na aerodromu u Moskvi

Objavljeno: 17.01.2021, 20:10h

Avion sa Navaljnim sletio je na aerodrom Šeremetjevo umjesto na aerodrom Vnukovo, gdje je policija prethodno uhapsila nekoliko saradnika i saveznika protivnika Kremlja koji su se okupili da ga dočekaju

Ruska policija je privela večeras lidera opozicije Alekseja Navaljnog na aeorodromu Šeremetjevo, javile su svjetske agencije.

“Ovo je najbolji dan u mom životu za posljednjih pet mjeseci. Ja sam potpuno srećan što sam doletio. Sada ću izaći i poći kući jer sam potpuno u pravu da su sva krivična djela protiv mene izmišljena. Ne samo da je istina na mojoj strani već i sud. Ničeg se ne bojim i vas pozivam da se ničeg ne bojite”, rekao je Navaljni novinarima pred pasoškom kontrolom uoči hapšenja, prenosi Beta.

Avion sa Navaljnim sletio je na aerodrom Šeremetjevo umjesto na aerodrom Vnukovo, gdje je policija prethodno uhapsila nekoliko saradnika i saveznika protivnika Kremlja koji su se okupili da ga dočekaju.

Navaljni je odlučio da se vrati u Rusiju uprkos prijetnji zatvorskom kaznom.

Protivnik Kremlja boravio je u Njemačkoj gdje je prebačen u avgustu pošto mu je naglo pozlilo tokom leta u Sibiru. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply