Krivokapić: Odnos vojske i građana je uzdrman

Objavljeno: 15.01.2021, 18:16h

Članstvo u NATO doživljavamo kao proces u kojem će odbrambeni sistem Crne Gore ostvariti svoju potpunu profesionalnu afirmaciju

Predsjednik vlade Zdravko Krivokapić je obišao danas kasarnu u Danilovgradu, gdje je rekao da su vojska i narod bili u neraskidivom odnosu, da je danas taj odnos uzdrman i da je obaveza aktuelne vlade da pokuša da ga vrati u tradicionalne nasleđene okvire.

Krivokapić je rekao da je vojska dio sistema i da je zadužena da štiti sve građane, a njena profesionalizacija je uslov da nastavi da obavlja svoje zadatke na najefikasniji način.

“Misija vojske je da svaki naš građanin i ubuduće ima razloga da gradi odnos iskrenog i zasluženog poštovanja prema njoj”, kazao je Krivokapić i istakao da “ono što tišti građanina treba da se tiče i svakog vojnika”.

Premijer je pohvalio saradnju koju Crna Gora ima sa NATO savezom.

“Članstvo u NATO doživljavamo kao proces u kojem će odbrambeni sistem Crne Gore ostvariti svoju potpunu profesionalnu afirmaciju, jer je riječ o članstvu u najobučenijem, najelitnijem i najspremnijem vojnom savezu”, kazao je Krivokapić.

Poručio je i da u vojsci Crne Gore ne smije biti proizvoljnosti i neprofesionalnosti.

Sa Krivokapićem su bili potpredsjednik vlade Dritan Abazović i ministarka odbrane Olivera Injac.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply