Montenegroerlajnz podijelio 58.000 besplatnih karata od 2009. godine

Objavljeno: 31.12.2020, 10:32h

Nacionalni avio-prevoznik Montenegroerlajnz (MA) je od 2009. do 2020. godine podijelio više od 58.000 besplatnih avio-karata, čija vrijednost prelazi najmanje pet miliona eura, pokazuje dokumentacija te državne kompanije u koju su uvid imali Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA i dnevne novine Dan.

“Besplatne karte, osim zaposlenih u kompaniji, dobijali su i članovi njihovih porodica, ali i pojedini javni funkcioneri i javne ličnosti bliske doskorašnjoj vlasti, koju je predvodila Demokratska partija socijalista (DPS). To je, između ostalog, uz nesavjesno poslovanje i bahato postupanje menadžmenta, uticalo da ta državna avio-kompanija godinama ima gubitke u poslovanju i da na kraju 2020. godine praktično dođe do njenog gašenja. Besplatne karte imala je u nekoliko navrata advokatska kancelarija Ane Đukanović, sestre predsjednika države Mila Đukanovića. U dokumentaciji MA, koja je dostavljena Ministarstvu kapitalnih investicija, na čijem je čelu ministar Mladen Bojanić, može se vidjeti da je advokatica Ana Đukanović u decembru 2020. godine imala povratnu kartu na relaciji Podgorica – Beograd. Đukanović je u više navrata i 2018. godine letjela besplatno na relaciji Podgorica – Beograd. Na nekim letovima je bila i njena kćerka Emina Kolarević, koja je takođe besplatno putovala avionom MA. I Edin Kolarević letio je besplatno na relaciji Podgorica – London u januaru 2010. Godine”, navodi se u tekstu.

“U dokumentaciji koja je vezana za besplatne karte pominje se i Prva banka, koja je u vlasništvu Aca Đukanovića, brata predsjednika države. Kompanija Portal Press, koja je u vlasništvu kompanije First Financial Holdings, pominje se u istim papirima, a preko nje su besplatne karte iskorišćenje u novembru 2019. godine. Radi se o kompaniji koja je u vlasništvu biznismena Petrosa Statisa, prijatelja predsjednika države Mila Đukanovića”, piše u tekstu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register