Zaev: Građani će moći da gaje kanabis za ličnu upotrebu

Objavljeno: 30.12.2020, 20:57h

Iskustva pokazala da u svim zemljama u kojima je korišćenje marihuane legalizovano, upotreba heroina, kokaina i drugih teških droga opala od 30 do 50 odsto.

Premijer Makedonije Zoran Zaev je izjavio da će u toj zemlji svaki građanin moći za ličnu upotrebu da gaji dva do tri stabala kanabisa.

Zaev je u Sobranju, odgovarajući na poslaničko pitanje, rekao da će se sa legalizacijom i dekriminalizacijom kanabisa otvoriti mogućnost da svaki građanin za ličnu upotrebu može da gaji određenu količinu kanabisa, prenosi RTS.

“Naš stav je jasan po ovom pitanju. Neće biti privilegija samo za bogate da investiraju, cilj je da se omogući svakom građaninu da može da gaji dva do tri stabla pod kontrolom agencije što je i predviđeno zakonom kako bi mogao da je koristi za ličnu upotrebu ili da delegira nekoj kompaniji da umjesto njega gaji. I svako stablo će biti obilježano posebnim brojem zbog kontrole”, rekao je Zaev.

Zaev je rekao da su iskustva pokazala da u svim zemljama u kojima je korišćenje marihuane legalizovano, upotreba heroina, kokaina i drugih teških droga opala od 30 do 50 odsto.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register