Medenica podnijela ostavku

Objavljeno: 30.12.2020, 10:57h

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica je podnijela ostavku na tu funkciju.

“Kao što sam se u dosadašnjoj karijeri iskreno, profesionalno i odgovorno odnijela prema svakom otvorenom pitanju, pružam poslednji doprinos i lični pečat rješavanju pitanja izbora predsjednika Vrhovnog suda. Iz tih razloga, postupajući u skladu sa članom 106 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, tražim da mi prestane funkcija sudije i predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore”, saopštila je nakon Opšte sjednice Vrhovnog suda, predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica.

Medenica je za predsjednicu Vrhovnog suda treći put izabrana 18. jula 2019.

Prvi put je u Skupštini za predsjednicu Vrhovnog suda, kako piše u njenoj biografiji, izabrana 19. decembra 2007. godine, a na predlog tadašnjeg predsjednika države (Filipa Vujanovića), predsjednika parlamenta (Ranka Krivokapića) i premijera (Željka Šturanovića).

Vesna Medenica rođena je u Kolašinu 17. jula 1957. godine, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je 1980. na Pravnom fakultetu u Podgorici.

Radila je u Osnovnom sudu u Kolašinu. U dva mandata bila je predsjednica Osnovg suda u Kolašinu, a potom je imenovana za sudije Višeg suda u Podgorici. Za Vrhovnog državnog tužioca je izabrana 2003. godine.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register