Bojović: Vakcinacija protiv COVID-19 krajem januara

Objavljeno: 30.12.2020, 10:21h

Ako pregovori budu nastavljeni ovim tempom možemo da očekujemo da bi krajem januara vakcinacija u Crnoj Gori mogla da počne

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je na konferenciji za novinare kazale da bi vakcinacija protiv korona virusa u Crnoj Gori mogla da počne krajem januara. Nije mogla da precizira koliko vakcina ćemo dobiti u prvoj nabavci, kao ni od kojeg proizvođača.

Ona je kazala da Vlada ima intenzivne kontakte sa EU, ali i sa proizvođačima vakcina, kako bi one što prije stigle u Crnu Goru.

“Ako pregovori budu nastavljeni ovim tempom možemo da očekujemo da bi krajem januara vakcinacija u Crnoj Gori mogla da počne”, navela je Borovinić Bojović.

“Ne bih se danas izjasnila konkretno o tome koja će vakcina doći u Crnu Goru. Ono što je važno jeste da vakcina koja dođe u Crnu Goru mora biti bezbijedna, efikasna i sa dobrim kvalitetom i to će biti ispoštovano”, kazala je Borovinić Bojović.

Vakcinacija je dobrovoljna i Borovinić očekuje da će odziv građana biti dobar.

“Informacija sa terena govore da se i odnos građana prema vakcinaciji mijenja na bolje, imajuću u vidu interval od oktobra do decembra i da sada imamo bolji odgovor građana na ponuđenu vakcinaciju”, kazala je Borovinić Bojović.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register