Skupština nastavila zasijedanje: Usvojila izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti (uživo)

by | dec 28, 2020 | Novosti, Priča dana | 0 comments

Parlamentarna većina je večeras iza ponoći usvojila izmjene još nekih akata, među kojjima su zakoni o radu i zdravlju, kao i odluke o osnivanju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu i o izmjenama i dopunama Poslovniku o radu Skupštine.

Niko od poslanika/ca opozicije nije učestovao u nastavku rada parlamenta, a u javnost su otišle njihove optužbe o neustavnom radu parlamenta.
Godinu dana ranije, tadašnja parlamentarna većina je usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji je pokrenuo lavinu mirnih masovnih protesta u organizaciji Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Skupštinska većina ranije večeras verifikovala je mandat Suadi Zoronjić sa izborne liste ‘Crno na bijelo’.

Ranije je Državna izborna komisija većinom glasova odbila da verifikuje mandat  Zoronjić, ali je na početku nastavka zasijedanja predsjednik Skupštine Aleksa Bečić pročitao Zakon o izboru odbornika i poslanika, konstatujući da je tamo sve jasno i da Skupština jedino može da verifikuje mandat.

Članovi Državne izborne komisije (DIK) koji, protivno zakonskim normama, nijesu verifikovali poslanički mandat Suadi Zoronjić, napravili su grubi pravni presedan i pogazili Ustav Crne Gore, saopšteno je iz Građanskog pokreta (GP) URA.

“Ovakav pokušaj opstrukcije od članova DIK-a biće oštro sankcionisan i protiv njih će biti pokrenut krivični postupak“, kazali su iz GP URA.

Prema njihovim riječima, mafija je bezuspješno pokušala da preuzme državu.

0 Comments

Submit a Comment