Vakcina Sputnjik V zaštitila sve koji su je primili

Objavljeno: 30.11.2020, 10:41h

Klinička testiranja vakcine Sputnjik V počela su na univerzitetu Sečin 18. juna. Tokom ispitivanja, u kojima je učestvovalo 38.000 dobrovoljaca, potvrđena je bezbijednost vakcine

Niko od dobrovoljaca koji su testirali vakcinu „Sputnjik V“ u prvoj fazi nije obolio od kovid-19, saopštio je jedan od organizatora kliničkih testiranja vakcine, direktor Instituta za transplantacionu medicinu i biotehnologiju univerziteta Sečin Vadim Tarasov.

“Prošlo je pola godine od trenutka sprovođenja testiranja. U kontaktu smo sa njima (dobrovoljcima), redovno pratimo njihovo stanje. Do sada niko nije inficiran“, rekao je Tarasov, navodi se na sajtu stopkoronavirus.rf.

Klinička testiranja vakcine Sputnjik V počela su na univerzitetu Sečin 18. juna. Tokom ispitivanja, u kojima je učestvovalo 38.000 dobrovoljaca, potvrđena je bezbijednost vakcine. Saopšteno je da je kod svih stvoren imunitet na infekciju, prenosi Sputnjik

Ministarstvo zdravlja Rusije je u avgustu registrovalo vakcinu, čime je postala prva u svijetu takve vrste. Na njoj su radili Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja i Ruski fond za direktne investicije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register