Mugoša: I dalje veliki broj zaraženih, moguće zaključavanje

Objavljeno: 30.11.2020, 09:47h

Strah me da će se mjere samo produžavati umjesto da se sve završi za tri do četiri sedmice. Ovako se samo mrcvarimo

Da li će doći do pada broja inficiranih i mogućeg zaključavanja zavisi isključivo od našeg poštovanja mjera, kazao je gostujući na TV Vijesti direktor Instituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša.

On je kazao da kada se pogleda 14-dnevna incidenca imamo blagi pad broja zaraženih.

“Zaravnili smo krivu, ali je i dalje visoka. Sve mjere bi trebale da dovedu do pada inficiranih i to zavisi isključivo od toga da li ćemo poštovati mjere”, rekao je Mugoša.

Mjere, kako je istakao, moraju da se poštuju striktno.

“Činjenica je i da to u Crnoj Gori ne ide baš lako i jednostavno. Strah me da će se mjere samo produžavati umjesto da se sve završi za tri do četiri sedmice. Ovako se samo mrcvarimo” rekao je Mugoša.

“Ali, ako se ne smanji broj zaraženih strah me da ćemo morati ići i u kompletno zaključavanje kao u prvom talasu”, poručio je Mugoša.

Najavio je i da ako mjere ne daju rezultata i ako ne dođe do pada broja inficiranih sledeće subote “ići sa novim mjerama i sigurno će biti strožije od ovih sad”.

Prema posljednjim podacima IJZ od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom je 34.881.

“Računamo da je procenat i veći, odnosno da ima ljudi koji su preležali koronu ali se nisu testirali”, naveo je Mugoša I dodao da je Crna Gora daleko od kolektivnog imuniteta.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register