Begić: U bolnicama 370 kovid pacijenata, 31 životno ugrožen (video)

Objavljeno: 30.11.2020, 17:57h

U Crnoj Gori je hospitalizovano 370 pacijenata pozitivnih na koronavirus, od kojih je 31 životno ugrožen, saopštio je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić.

On je na konferenciji za novinare Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti kazao da je 87 pacijenata na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore.

“Od toga je 31 pacijent životno ugrožen”, rekao je Begić.

On je naveo da se u Opštoj bolnici (OB) u Baru liječe 52 kovid pacijenta, u Beranama 40, Nikšiću 69, a u Brezoviku 38 pacijenata.

“U OB u Pljevljima devet pacijenata u samoj bolnici, a u vojnom stacionaru 14, ukupno 23, u Bijelom Polju 29, OB Kotor 14, OB Cetinje osam i specijalnoj bolnici Kodra deset hospitalizovanih pacijenata”, rekao je Begić.

Prema njegovim riječima, u borbi protiv pandemije ne radi se više o izborima između zdravlja i ekonomije, ili zdravlja i obrazovanja.

“Već se radi o svim elementima našeg života i u nama samima je ključ. Sada se radi o očuvanju našeg uobičajenog ritma života, svega onoga što smo mi u biti, i to nikako ne smijemo zaboraviti”, poručio je Begić.

Konferencija je održana bez novinara u sali.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register