‘Hidromafija potpomognuta djelovima institucija i danas spriječena da Rečinsku rijeku stavi u cijev’ (video)

Objavljeno: 27.11.2020, 17:34h

Nastavljena je i danas agonija na Rečinskoj rijeci gdje se mještani bore da spriječe izgradnju mHe Skrbuša koja bi, kako kažu, ubila rijeku, a sa njom i selo.

Tenzije su počele od ranog jutra kada su mještani stali pred bager podizvođačke firme doo Keker koja je po nalogu izvođača trebala da nastavi sa ugradnjom cijevi na mHe Skrbuša. 

Mještanin kažnjen sa 1500 eura zbog ‘nepropisnog parkiranja na putu’

Nedugo zatim došla je i policija po pozivu izvođača radova, a komunalna inspektorka kaznila je mještanina Radovan Bojić zbog „nepropisnog parkiranog automobila na putu“ sa 1500 eura. Nakon toga,Bojić je priveden u Centar bezbijednosti Kolašin gdje je ponovo kažnjen sa 60 eura zbog istog djela.

Čovjek koji je legao pred bager

Nakon što su uhapšeni i ostali mještani koji su pristigli nakon hapšenja Bojića, Predrag Šćepanović je legao pred bager kako bi spriječio mašinu da nastavi ka gradilištu. Slika je ubrzo postala viralna, a evo kako on vidi današnju situaciju.

Ne odustajemo bez obzira na sve

Mještanin Vasilije Ivanović, koji je takođe priveden, kaže da ne daju rijeku hidromafiji.

Sinjajevina podržala mještane Rečina

Dešavanja u Rečinama revoltirali su stražare na Sinjajevini koji su, zajedno sa udruženjem „ Pravoslavna omladina Andrijevice“  i udruženjem „ Pravoslavna omladina Kolašina“, došli da podrže mještane u namjeri da spase rijeku. Pored njih, podršku su pružili i funkcionerka  građanskog pokreta URA Ljiljana Jokić i i odbornik Demokrata Bojan Medenica.

Policija je više puta dolazila danas, kao i komunalna inspekcija koja je legitimisala okupljene građane i sačinila spisak koji će isti biti proslijeđen tužilaštvu u Kolašinu.

Na kraju dana podizvođač radova Keker je parkirao mašinu pod željeznički most, a nastvak ove agonije očekuje se  već sjutra ujutru.

Reporter PCNEN-a je pitao glavnog poslovođu Šukovića,  kao i radnike da prokomentarišu današnja dešavanja, ali oni nijesu željeli da daju izjave za medije

Vuk Vujisić

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register