URA: Građani Bara Kraljskih i Rečina primjer kako se voli Crna Gora

Objavljeno: 25.11.2020, 11:04h

Predstavnici koalicije Crno na bijelo će, odmah nakon formiranja vlade, predložiti Skupštini Deklaraciju o zabrani dalje izgradnje malih hidroelektrana na crnogoskim rijekama

Nakon jutrašnjeg skupljanja mještana u Skrbuši i Barama Kraljskim koji brane obližnje rijeke od uništavanja, oglasio se Građanski pokret URA i pozvala investitora na Rečinskoj rijeci da prestane sa radovima i ispoštuje dogovor koji je imao sa mještanima.

Predstavnici koalicije Crno na bijelo će, odmah nakon formiranja vlade, predložiti Skupštini Deklaraciju o zabrani dalje izgradnje malih hidroelektrana na crnogoskim rijekama.

,,Ona podrazumijeva i obustavu svih radova i projekata dok se ne izvrši sveobuhvatna revizija. Uz mještane smo”,piše u saopštrnju medijskog tima URA.

Koncesiju za Rečinsku rijeku dobila je firma Hydro logistics, a radove na mHE izvodi BB solar. ,

,Slaven Burzanović ispred Hydro logistics koristi mjere NKT-a kako bi nastavio sa radovima mimo dogovora i obećanja koje je dao, jer su radovi nastavljeni iako mještani nisu pristali da se izgradnja nastavi. Oni su većinski protiv radova na mHE, pa nije jasno zašto Burzanović nastavlja sa radovima, kao ni zašto ne poštuje dogovor koji je imao sa mještanima”, saopštavaju iz URA I podsjećaju.

na obećanja o asfaltiranju puta, zloupotrebu potpisa mještana koji su se našli na spisku da podržavaju izgradnju mHE, a koji su izjavili da nisu potpisali nikakav dokument.

,,Osim toga, sada imamo i prijetnje mještanima koji su se okupili kako bi sačuvali rijeke Ljubaštica, Crnja, Čestogaz i Crni potok, na kojima je planirana izgradnja tri mHE u vlasništvu firme Dekar energy“, zaključuje se u saopštštenju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply