NKT uveo zabrane za čitavu CG

Objavljeno: 13.11.2020, 15:25h

NKT je uveo mjere za čitavu Crnu Goru. Mjere stupaju na snagu u subotu u ponoć i važiće do 1. decembra

1. Zabrana kretanja od 21 do pet ujutru uz izuzetke – obavljanje posla i privrednih aktivnosti, zdravstvene potrebe i humanitarni razlozi

2. Najviše četiri osobe se mogu kretati zajedno na otvorenom prostoru

3. Zabrana kretanja van opština od petka u ponoć do nedjelje u ponoć izuzev za obavljanje posla i privredne aktivnosti, zdravstvene potrebe i humanitarni razlozi

4. Zabranjuju se vjerski skupovi, saučešća, svadbe, sva privatna okupljanja i proslave (rođendani, krštenja i druga slavlja)

5. Dozvoljeni su obredi u religijskim objektima bez prisustva vjernika

6. Rad svih ugostiteljskih objekata je od sedam do 20 časova. Svaki ugostiteljski objekat mora imenovati odgovorno lice u objektu za primjene mjera.

7. Omogućen rad ugostiteljskih objekata uz nošenje maske i u otvorenom i zatvorenom osim tokom konzumiranja hrane i pića. Dezinfekciona sredstva moraju biti na svakom stolu. Dezinfekcija ruku na ulazu i izlazu je obavezna. Obavezno je postavljanje pleksiglasa između stolova. Broj osoba za istim stolom je četiri, ali razmak mora biti dva metra.

8. Rad fitnes centara za rekreativce – uz obavezno korišćenje maski. Jedna osoba može biti na deset metara kvadratnih, a grupni treninzi su zabranjeni.

9. Zabrana posjećivanja u stambenim objektima za lica koji nisu članovi istog domaćinstva.

Kako je rekao direktor IJZ Boban Mugoš, škole i vrtići će i dalje raditi po sistemu semafora, pošto su se te ustanove pokazale bezbijednim. Takođe će i fakulteti normalno raditi.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply