Promo video Prokletije, Montenegro

Objavljeno: 02.11.2020, 21:22h

Projekat sprovode Centar za zaštitu i proučavanje ptica u saradnji sa Gorskom službom spašavanja Crne Gore kao i partnerima sa Kosova – Kosovo Advocacy and Devolopment Centar (KADC) i planinarsko Gora – Kosovo 2014-2020 i Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Centar za zaštitu i proučavanje ptica objavio je promotivni video o Nacionalnom parku Prokletije, sa željom da prenese atmosferu i doživljaj njegovih krševitih pejzaža i divlje prirode.  Upravo zbog karaterističnih oštrih i teško pristupačnih vrhova  Prokletije su dobile naziv koji asocira na surovost ovog planskog masiva.

Međutim, vizuelni utisak koji se stiče pri prvom susretu sa Prokletijama veoma brzo promjeni spoznaja o prirodnim ljepotama ovog područja, prelijepim jezerima, pašnjacima i šumama.

Granični položaj Prokletija i relativno slaba saobraćajna povezanost sa okolnim mjestima učinile su da su ova planina još uvijek bude vrlo interesantan i neisrpan izvor istraživanja netaknute prirode naročito primamljiv ljubiteljima prirode, planinarima i alpinistima, ljudima avanturističkog duha.

Promotivni video izrađen je u okviru prekograničnog projekta „Razvoj ekoturizma na Balkansim Alpima“ koji ima za ciljodrživi razvoj prekogranične regije kroz zajedničke turističke potencijale zasnovane na prirodnom i kulturnom nasleđu. Kroz projekat, realizovane aktivnosti doprinose kvalitetu i raznolikosti usluga, uspostavljanju i promociji zajedničke turističke ponude kao i povećanom bezbijednosti  pojetilaca Nacionalnog parka Prokletije u Crnoj Gori i Nacionalnog parka Bjeshket e Nemuna na Kosovu.

Zahvaljujemo i našim partnerima koji su podržali ovu aktivnost:, turistička organizacija Plav, turistička organizacija Gusinje, Nacionalni park Prokletije, , a na izradi ovog sjajnog videa ekipi iz Beautiful Montenegro i Solutions4You!

Više o projektu: http://czip.me/aktuelno/645-razvoj-ekoturizma-na-balkanskim-alpima

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register