Sjutra protest u Plavu zbog koncesija na šume

Objavljeno: 01.11.2020, 21:41h

NVO “Drvoprerađivaći Plava” i grupa građana sjutra će na starom trgu u Plavu u 5 do 12h održati protest povodom suđenja u vezi koncesija na šume koje godinama završavaju u rukama, kako oni kažu, devastatora

Oni su revoltirani suđenjem po tužbi kompanije ‘Pelengić Trade’, kojim se traži da se omogući pomenutom koncesionaru da izvuče posječenu šumu i da nastavi sa radovima na Jećmištu u blizini sela Velika.

Pored zahtjeva da se put koji se, prema rešenju Višeg suda, nalazi u vlasništvu Slavoljuba Vukovića ukloni, traži se i da se kazne građani koji su pravili blokadu.

Prošlog mjeseca inspektor za šumarstvo je izdao prekršajni nalog Slavoljubu Vukoviću zbog toga što je na svom privatnom imanju posjekao devet stabala jela kojima je blokirao put i time onemogućio dalje radove kompaniji ‘Pelengić Trade’. Inspektor je, takođe, naložio Slavoljubu da ukloni stabla i time oslobodi šumski put Šip- Ječmišta.

 

Rašit Marković kaže da je aspurdno to da inspektor za šume kažnjava građane koji brane svoje, dok njihovu budućnost koncesionari odvoze šleper po šleper.

“Protest je naša obaveza jer su šume naše i nema ko drugi da ih vrati nama do nas samih, zato ko nije siguran neka dobro razmisli šta čini za svoju budućnost. Dva puta mjeri jednom reži, sjutra pišemo istoriju kod pošte u 5 do 12. Dosta  je bilo, šume su naše i mi imamo đecu.  Prije protesta sudi se u Plavu koji je počeo da  misli o svome. Nas 17 građana biće na klupi, nas 17 što smo stali na put devastatorima i čuvali svoje. Na kraju, bilo kako bil,o oni neće proći”, kazao je Marković.

V. Vujisić

‘Šumskoj mafiji ćemo stati na kraj!’

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register