Dok traje opelo Vučić drži konferenciju za novinare

Objavljeno: 01.11.2020, 11:06h

Izvor ogorčenja je percepcija njegovog nastupa: izgleda kao da nije odolio da – čak ni u ovako tužnom trenutku – ponovo zauzme centralno miesto i iskoristi događaj da pošalje političke poruke samopromocije

Dok je u toku opelo, poslednji ispraćaj preminulog mitropolita Amfilohija, predsjednik Aleksandar Vučić i delegacija iz Beograda održali su konferenciju za medije ispred Srpske kuće u Podgorici, što je kod vjernika koji pristižu u Saborni Hram izazvalo veliko ogorčenje, javlja reporter Nova.rs iz Podgorice.

Vučić je, uz direktan prenos na TV Pink, obišao pomenutu instituciju, a u delegaciji su bili i Milorad Dodik, ambasador Vladimir Božović, ministar Nebojša Stefanović, i predstavnici srpskih partija u Crnoj Gori na čelu sa Andrijom Mandićem.

“Izvor ogorčenja je percepcija njegovog nastupa: izgleda kao da nije odolio da – čak ni u ovako tužnom trenutku – ponovo zauzme centralno miesto i iskoristi događaj da pošalje političke poruke samopromocije”, kažu sagovornici iz Podgorice.

Kako javlja reporter PCNEN-a, Vučić je u 11 sati stigao u Hram Hristovog Vaskrsenja, gdje je upravo završena liturgija, i gdje će biti sahranjen mitropolit.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije koji je preminuo u petak biće sahranjen danas u Sabornom hramu u Podgorici.

Vučić je, poslije osam godina, juče doputovao u Crnu Goru kako bi prisustvovao sahrani mitropolitaAmfilohija.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register