Vlastiti medij cenzurisao dobitnika Pulicerove nagrade

Objavljeno: 31.10.2020, 11:15h

Suosnivač lijevog portala Intercept Glen Grinvald je napustio taj medij jer mu je, kako tvrdi, cenzuriran kritički članak o Džou Bajdenu, kandidatu Demokrata za predsjednika SAD.

Istraživački novinar i dobitnik Pulicerove nagrade, te jedan od novinara koji je pustio u javnost dokumente koje mu je dostavio zviždač NSA i CIA Edvard Snouden, kaže da je ovo bila “posljednja kap koja je prelila čašu”.

“Posljednja kap koja je prelila čašu je to što su urednici The Intercepta, protivno pravu na uredničku slobodu po ugovoru, cenzurirali članak koji sam napisao ove nedjelje i odbili da ga objave, ako ne uklonim djelove kritički intonirane prema demokratskom predsjedničkom kandidatu Dou Bajdenu, kandidata kojeg zdušno podržavaju svi urednici Intercepta iz Njujorka koji su uključeni u pokušaj suzbijanja (objave članka)”, naveo je Grinvalld u saopštenju na svojoj internet stranici.

On je svoju kritiku proširio i na mejnstrim lijeve političke organizacije.

“Međutim, patologije, liberalizam i represivni mentalitet koji su prouzrokovali bizarni spektal cenzuriranja u mom vlastitom mediju, nisu uopšte svojstveni samo Interceptu. To su virusi koji su kontaminirali doslovno svaku meinstrim lijevo centrističku političku organizaciju, akademsku instituciju i redakciju”, ističe Grinvald, prenosi Gardijan.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register