Nova.rs: Vučić želi da govori na sahrani mitropolita Amfilohija

by | okt 31, 2020 | Novosti | 0 comments

Na vladiku Joanikija se vrši ozbiljan pritisak da dozvoli predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da održi govor na sahrani mitropolita Amfilohija, iako dio sveštenstva smatra da to ne bi bilo primjereno, saznaje Nova.rs od svojih izvora iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

“Ogroman pritisak se vrši na našeg časnog vladiku, ali on ne popušta. Sa mnogih mjesta je stigao zahtjev uvijen u dobronamjernu molbu da se Vučiću omogući da govori na sahrani mitropolita Amfilohija. To ne bi bilo primjereno, posebno ako se podsjetimo kakav su odnos oni imali”, navodi sagovornik iz Mitropolije.

On dodaje da je doskorašnji sekretar predsjednika, a od nedavno ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, pozvao Mitropoliju kako bi dogovorili detalje sastanka i ujedno iznio i određene predloge.

“Između ostalog, tražili su da jedna privatna televizija iz Beograda realizuje uživo prenos sahrane. Mi smo to odbili i rekli smo da jedino to može da radi državna televizija”, kaže izvor portala uz podsjećanje kako su se ranije mediji i vlast u Srbiji ponašali prema Amfilohiju.

“Pod uticajem vlasti u Srbiji, Amfilohija su izbacili iz Odbora za izgradnju Hrama Svetog Save. Sklonili su ga iz Sinoda, a čak mu nisu dozvolili da bude među onima koji će dočekati Putina kad je prošle godine bio u Beogradu. Razvlačili su ga po tabloidima i govorili kako ne dozvoljava Srbima da uđu u Vladu, a sad ga isti ti veličaju, što je ozbiljno licemjerje”, ističe sagovornik iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

0 Comments

Submit a Comment