Svetozar Marović: Oprosti mi, dragi Vladiko za sve grehove, nebrigu, lakovjernost…

Objavljeno: 30.10.2020, 17:16h

Nije nas zaboravljao ni kada su svi okretali glavu…

Svetozar Marović, nekadašnji visoki funkcioner DPS-a i najbliži saradnik aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića, oprostio se od mitropolita Amfilohija dirljivim riječima da je mitropolit bio uz njegovu porodicu i njega kada su mislili da su visoko, a još više i iskrenije “kada su nas gurnuli, gazili, odbacivali…”.

Marović, koji je bjegunac iz Crne Gore nakon što je osuđen na zatvorsku i visoku novčanu kaznu, je zatražio oprost od mitropolita, prenosi Tanjug.

“Oprosti mi, dragi Vladiko, za sve moje grehove i nebrigu, lakovjernost i povremenu zaslijepljenost vlašću i moćima, i za moju nepokazanu ljubav i zahvalnost prema Vama, koja me i sada guši dok ove nezgrapne riječi slažem da bih bar nešto što osjećam sakrio od zaborava za sva vremena dok Marovića bude”, napisao je Marović.

Dodao je da je umro prijatelj njegove djece, njegov sagovornik u ćeliji i tihi govornik na grobu njegove majke.

“Nije nas zaboravljao ni kada su svi okretali glavu… Za nas je on bio Crkva. Svetac, mučenik, branilac svetinja i starac čije je srce hrabrije od mladosti… On je bio sve to, graditelj božijih domova, sluga ljudskim patnjama, čuvar moračkog i crnogorskog kamena i tradicije, živo pamćenje našeg imena i pobjednik protiv bezbožnog zakona”, naveo je Marović.

Otišao je čovjek koji ga je podržavao i poštovao više nego što je sam to zasluživao.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register