RSE: Građani sumnjaju u borbu za interese lidera pobjednika izbora

Objavljeno: 29.10.2020, 22:04h

Građani Podgorice aktuelne sukobe unutar nove parlamentarne većine uglavnom vide kao borbu za interese, partijske i lične.

„Teško će to ići jer su prilično različiti. Ja bih voljela da se nova vlada formira što prije ali čini mi se da će to ipak potrajati“, kaže za RSE penzionerka Milenka Tomašević iz Podgorice koja se plaši da će buduća vlast , ko god da je bude činio, prvenstveno voditi brigu o svom političkom i ličnom interesu.

„Svi vjerovatno razmišljaju negdje da nešto za sebe zakuče i prigrabe dio kolača. Ipak vjerujem da bi svima u srcu trebalo da bude Crna Gora , da se sačuva građanska država i da imamo bolji život, koji nikako da dođe do nas“, kazala je ona.

Studentkinja Nina Perović kaže da natezanja u pregovorima o vladi pokazuju da je nova većina „više destruktivna nego konstruktivna“.

“Oni su toliko različiti da me ovakav razvoj događaja i problemi u pregovorima ne čude. Koalicije koje pregovaraju kao „rogovi u vreći“”, navodi Nina.

Privatnik Milutin Ivanović vjeruje da će se stranke koje pregovaraju o novoj vladi dogovoriti iako , kako kaže, pokazuju da im je „partijsko važnije od opšteg“.

„Kod nas je to tako da svi pokušavaju da ugrabe neke pozicije iako ne bi trebalo. Niko nema pravo da prekraja narodnu volju samo da bi se domogao nekih funkcija“, ocjenjuje Milutin za RSE, upozoravajući novu većinu da hoda po „tankoj crvenoj liniji“.

„Izbori su pokazali da mi nijesmo tako demokratski zaostalo društvo jer smo staru vlast smijenili olovkom pa bi se isto moglo dogoditi i ovima, ako ne budu radili za interes naroda i boljitka svih“, kazao je Ivanović.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register