MPC: Mitropolit Amfilohije otežano diše uz bol u grudnom košu

by | okt 29, 2020 | Novosti | 0 comments

Prilikom jutrošnjeg kontrolnog pregleda mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija primijećeno je da otežano diše uz bol u grudnom košu, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko primorske.

Ističu da nije priključen na respirator.

„Odmah su urađene sve analize. Takođe, i skener plućne arterije i skener pluća. Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediostinum, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osjetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseoničkoj terapiji duži period, a gotovo je neizbježan kada se radi o starijim pacijentima“, navode iz mitropolije.

Skener pluća i plućnih arterija je pokazao da nema tromboze, a bronhoskopski nalaz da su disajni putevi čisti.

„Nalaz na srcu je takođe dobar. I u narednom periodu, kao i do sada ćemo uredno i detaljno izvještavati o svim promjenama u vezi sa zdravstvenim stanjem mitropolita Amfilohija koji se od 6. oktobra nalazi na bolničkom liječenju od bolesti uzrokovane virusom korona“, poručuju iz MCP.

Mitropolit Amfilohije je bio pozitivan na virus korona. O njemu 24 sata brine tim ljekara Pulmološke klinike Kliničkog centra Crne Gore.

0 Comments

Submit a Comment