Bečić predložio Gošovića i Klarića za svoje savjetnike

Objavljeno: 26.10.2020, 15:46h

Sjednica Administrativnog odbora biće održana sjutra, 27. oktobra, u Plavoj sali Skupštine Crne Gore, sa početkom u 10 sati.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić če predložiti Administrativnom odboru da za savjetnika predsjednika imenuje Nevena Gošovića, diplomiranog pravnika i Aleksandra Klarića, diplomiranog politikologa za međunarodne odnose, piše na sajtu Skupštine.

Sjednica Administrativnog odbora biće održana sjutra, 27. oktobra, u Plavoj sali Skupštine Crne Gore, sa početkom u 10 sati.

Neven Gošović rođen je 2. novembra 1953. godine, u Kninu. Osnovno i gimnazijsko obrazovanje završio je u Podgorici. Diplomirao je na pravnom fakultetu, u Podgorici 1975. godine. Radno iskustvo sticao je u privrednim društvima, javnim službama i organima uprave. Funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore, sa kraćim prekidima, obavljao je u periodu od 2003. do 2016. godine, da bi krajem 2017. godine ostvario pravo na penziju. Služi se i ruskim jezikom.

Aleksandar Klarić rođen je 10. oktobra 1994. godine, u Kotoru. Proglašen je za đaka generacije u Osnovnoj školi „Stefan Mitrov Ljubiša“, a nosilac je diplome „Luča“ gimnazije „Danilo Kiš“ u Budvi, za izuzetne rezultate u učenju. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, smjer međunarodna politika. Od 2017. godine, studije nastavlja na magistarskom programu Evropska politika i upravljanje krizama, na Univerzitetu u Beogradu. Magistarski rad pod nazivom „Značaj i uloga lokalne samouprave u Evropskoj uniji danas“ uspješno je odbranio 2018. godine sa ocjenom deset. Od 2018. godine školovanje nastavlja na doktorskim studijama Fakulteta političkih nauka, Univerziteta u Beogradu i trenutno je na trećoj godini.

Radni angažman je započeo 2015. godine u Centru za međunarodnu javnu politiku, gdje je obavljao funkciju predsjednika organizacije. Učestvovao je u brojnim projektima i konferencijama iz oblasti međunarodne politike i nevladinog sektora. Posebno se interesuje za oblast međunarodnih odnosa i diplomatiju. Govori engleski i italijanski jezik.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply