Mandatar podijelio resore: DF dobio MUP, Demokrate diplomatiju, a URA odbranu?

Objavljeno: 23.10.2020, 08:36h

Podgorički dnevnik Dan je objavio, pozivajući se na nezvanične izvore, da je mandatar Zdravko Krivokapić pripremio nacrt podjele resora u vladi koji tek treba da bude usaglašen narednih dana.

Koalicija “Za budućnost Crne Gore“, čiju je izbornu listu predvodio upravo Krivokapić, treba da ima svoje kadrove na čelu osam ministarstava – unutrašnjih poslova, zdravlja, prosvjete, ekonomije, saobraćaja, nauke, sporta i javne uprave.

Kadrovi koalicija “Mir je naša nacija” bili bi na čelu  ministarstava pravde, održivog razvoja i turizma, rada i socijalnog staranja, ljudskih i manjinskih prava i inostranih poslova.

Koalicija “Crno na bijelo“ bi dobila ministarstva odbrane, poljoprivrede i ruralnog razvoja i kulture, a predviđeno je i da čelne pozicije u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Upravi policije pokrivaju profesionalci koje će da pronađe URA.

Mandatar Krivokapić će sam da odabere osobu koja će biti na čelu Ministarstva finansija.

Sve tri koalicije će imati potpredsjednike u Vladi, od kojih će onaj ispred koalicije “Crno na bijelo” biti zadužen za koordinaciju službi bezbjednosti.

Dan je napomenuo da bi, ukoliko dođe do izmjena, one mogle biti minimalne u odnosu na ono što je mandatar predložio.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply