Istraživanje: Većina građana optimistična u pogledu nove vlasti u CG

Objavljeno: 22.10.2020, 22:12h

Čak 54 odsto svih ispitanika je zaključilo da je za poraz DPS-a presudan bio “sporni zakon o slobodi vjeroispovjesti i sukob sa mitropolitom Amfilohijem“

Apsolutna većina od čak šezdeset odsto ispitanika (59,7) u anketi koju je sprovela Nova srpska misao smatra da će “posle izbora stvari u Crnoj Gori da idu u boljem pravcu“, dok svega 21,5 odsto smatra da će da idu u gorem. “To je pouzdan znak da su građani Crne Gore promenu od 30. avgusta doživjeli kao definitivnu i, u suštini, dobrodošlu”, konstatuje se, pritom, uz navođenje da se “među tom većinom nalaze i neki koji su 30. avgusta glasali i za tada vladajuću stranku”.

Čak 54 odsto svih ispitanika je zaključilo da je za poraz DPS-a presudan bio “sporni zakon o slobodi vjeroispovjesti i sukob sa mitropolitom Amfilohijem“, a na drugom mestu je “kriminal i korupcija u vrhu vlasti“.

Na pitanje ko je od političkih ličnosti najviše doprinio uspjehu opozicije, ubjedljivo najveći broj ispitanika izjasnio se da je to Zdravko Krivokapić (43,7), ispred Dritana Abazovića (18,4) i Alekse Bečića (8,2). U drugom planu ostali su svi drugi, a prije svega – takođe ponuđeni – lideri Demokratskog fronta.

Anketiranje je obavljeno posredstvom telefona na uzorku od 900 ispitanika od 10. do 18. oktobra.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply