Ministarstvo: Prvi dan škole protekao u redu, 52.000 đaka se vratilo u klupe

Objavljeno: 01.10.2020, 17:56h

Danas je i 7630 prvaka u školskim klupama.

U Crnoj Gori se danas u školske klupe vratilo više od 52.000 učenika, a to su đaci od prvog do šestog razreda osnovne škole i prvog razreda srednje škole. Dodatno, 41.000 đaka je na modelu kombinovane nastave: učenje uz #UčiDoma sadržaje i stalne konsultacije i ispitivanja iz svih predmeta u školi, a to su đaci sedmog, osmog i devetog razreda osnovne škole i drugog, trećeg i četvrtog razreda srednje. Napominjemo i da je danas 7630 prvaka u školskim klupama.

Prvi školski dan protekao je u redu, uz poštovanje smjernica Instituta za javno zdravlje, piše na sajtu Ministarstva ptosvjete.

Bez obzira na to što dio učenika nastavu prati u školama, Ministarstvo prosvjete je učenicima svih razreda osnovne i srednje škole obezbijedilo i snimljeni materijal za najveći broj predmeta, koji se od danas emituje na TVCG2 i to 1. 2. 3. 4. i 5. razred osnovne škole; Uči doma 2 (MNE sport 2) i to 6. 7. 8. 9. razred osnovne škole i 1. razred srednje škole; Uči doma 3 (MNE sport 3) i to 2. 3. 4. razred srednje škole.

Programska šema se zajedno sa detaljnim rasporedom časova objavljuje svake nedjelje na portalu www.skolskiportal.edu.me gdje će biti pregledno i detaljno data, ali i na sajtu Ministarstva www.mps.gov.me; sajtu www.ucidoma.me i društvenim mrežama Ministarstva. Snimljeni materijal dostupan je i na You Tube kanalu Uci Doma.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register