Krivokapić: Povratka na staro nema

Objavljeno: 01.10.2020, 10:23h

Za Krivokapića je idealno da u politiku ne bi trebalo da ulaze oni koji žele moć ili koji misle da su nesposobni za bilo šta drugo.

U Crnoj Gori je u toku formiranje nove vlade, a kandidat za premijera tri pobjedničke koalicije, koje su formirale većinu u parlamentu, Zdravko Krivokapić j smatra da građane ne treba opterećivati problematikom raspodjele resora.

“To je prije svega stvar dogovora između političkih subjekata. Tako nešto se ne radi u medijima. Predlog sastava vlade, plan i program, predstavljaju se javnosti tek kada se postigne dogovor i artikulišu ciljevi i prioriteti. Sve ostalo je pomalo nedolično i opterećuje sve nas”, naveo je Krivokapić u autorskom tekstu za podgoričke Vijesti.

Prema njegovim riječima, najvažniji izazov u ovom trenutku je ekonomija, a “partizane i četnike, bjelaše i zelenaše” treba ostaviti da se “tjeraju po šumama istorije”.

“Vratimo ih u knjige i naučne radove odakle su ih namjerno izvukli političari propale ekonomije koji su svoju nesposobnost u ekonomskoj, ali i lošu namjeru u pravnoj sferi pokrivali temama koje, ogroman dio stanovnika Crne Gore, realno ne opterećuju”, naveo je Krivokapić.

Aktuelna ekonomska situacija u Crnoj Gori nije ružičasta i slikoviti govoreći, podsjeća ga na “veliki i siguran brod koji su dosadašnji vladari razvalili da bi svako plutao na svom, što većem, parčetu drveta”.

Crna Gora ipak ima toliko prilika za ekonomski oporavak da mu se, kako ističe, čini da je do smjene vlasti došlo u poslednjem, ali još uvijek dobrom trenutku.

Crna Gora je idealno mesto za digitalne nomade.

“Work and Travel šanse treba shvatiti i metodično prihvatiti. Poljoprivreda prosto vapi za stvarnom podrškom i ozbiljan plan se mora što prije napraviti i sprovesti”, naveo je i dodao da je ono što može da obeća je da će nadzirati rad svakog ministarstva i to na dnevnoj bazi.

“Pratiću tok novca do poslednjeg centa. Zato sam već pokrenuo IT sektor”, naveo je Krivokapić i ističe da je važno da sve političke partije prepoznaju ovaj novi momenat.

Za Krivokapića je idealno da u politiku ne bi trebalo da ulaze oni koji žele moć ili koji misle da su nesposobni za bilo šta drugo.

“U vladi nam trebaju ljudi koji ovakav zadatak doživljavaju kao veliku žrtvu, spremni da potroše značajno vrijeme svog života, svjesni, koliko će, do svake sitnice, biti kontrolisani i od domaćih i od međunarodnih faktora”, naveo je .

Ističe da sujeta, vlastoljublje i slavoljublje će se pokazati kao veoma loši motivi za ovakav rad, a budući ministar umjesto slave i novca, može lako zaraditi i zatvor ukoliko svojim radom sklizne u nezakonite radnje.

“Niko u Crnoj Gori, a ni u međunarodnoj zajednici, čiji smo realan dio, neće više tolerisati korupciju i kriminal ili nesposobnost. Nakon svih obavljenih razgovora u jedno sam siguran: povratka na staro nema! Oni koji se nadaju drugačijem ishodu grdno će se razočarati”, poručio je Krivokapić.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register