TV Vijesti: Sastanak vrha policije i Markovića u podgoričkom restoranu

Objavljeno: 30.09.2020, 19:05h

Aktuelni direktor policije Veselin Veljović je tražio od svojih lojalnih kadrova da ostanu dosljedni državi Crnoj Gori bez obzira na to što se mijenja vlast i još se ne zna ko će biti budući šef policije

Tragom informacije da se vrh crnogorske policije okuplja u jednom restoranu u podgoričkom naselju Zagorič, ekipa TV Vijesti zatekla je oko podne brojne pripadnike policije u civilu i uniformi, koji su pristizali službenim vozilima.

Ubrzo je ekipa TV Vijesti zamoljena da se udalji iz dvorišta ugostiteljskog objekta, što je i učinila, nakon čega su zaposleni zaključali ulaznu kapiju.

Međutim, i kada se ekipa TV Vijesti parkirala u obližnjoj ulici, za osobu koja se predstavila kao vlasnik restorana to je bilo sporno.

Nekoliko minuta nakon što je vlasnik restorana odredio ekipi Televizije granice kretanja, dobili su i poziv,ukoliko želimo, možemo da uzmemo izjavu od direktora Uprave policije Veselina Veljovića, koji se nalazio u restoranu.

Na pitanje o kakvom sastanku se radi i zašto je upriličen u restoranu direktor policije je odgovorio:

“Želim da vas informišem da se ne radi o sastanku, radi se o jednom radno-svečarskom koktelu koji smo upriličili povodom Dana unutrašnjih poslova, kao što znate 2. oktobar je Dan unutrašnjih poslova. Ovo jeste bila jedna prilika da i svečano i radno proslavimo taj praznik da najodgovornije starješine iz svih krajeva naše države danas budu prisutne ovdje”, rekao je Veljović.

Dan unutrašnjih poslova obilježava se 2. oktobra, i po pravilu se o tome informišu mediji, ali takve najave do danas nema, prenosi portal Vijesti.

Na sastanak je poslije komunikacije ekipe Televizije Vijesti sa prvim policajcem stigao i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, a nekoliko minuta kasnije i predsjednik Vlade Duško Marković, koji se u restoranu zadržao oko pola sata.

Kako pouzdano saznaje Televizija Vijesti iz više izvora, u podgoričkom restoranu, aktuelni direktor policije Veselin Veljović tražio je od svojih lojalnih kadrova da ostanu dosljedni državi Crnoj Gori bez obzira na to što se mijenja vlast i još se ne zna ko će biti budući šef policije.

“Situacija je kakva jeste, svi ovdje ste patriote odani državi” , navodno je rekao Veljović.

On je od policijskih starješina, kako tvrde izvori TV Vijesti zahtijevao da ga i nakon odlaska sa funkcije obavještavaju o svemu što se događa u tom resoru.

Sagovornici Televizije Vijesti objašnjavaju i da je sastanak trebalo da bude održan u strogoj tajnosti, zbog čega su odlučili da se okupe u restoranu koji je u vlasništvu Veljovićevog prijatelja. Novinare nijesu očekivali, ali kada je primijećena ekipa televizije Vijesti, nastala je pometnja.

Da bi se prikrila činjenica da je okupljenje bilo sličnog karaktera kao kada je Veljović u kampu Zlatica 2013. u susret lokalnim izborima u nekoliko opština, navodno držao predavanje o NATO-u, prvi policajac izašao je sa sastanka i dao izjavu televiziji Vijesti navodeći kako sve ima veze sa Danom MUP-a.

Među prisutnima su, između ostalih, bili Igor Popović, Goran Banićević, Zoran Lazović, Vesko Damjanović, Nikola Janjušević, Milovan Pavićević i Jovica Rečević.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register