Joković: Neće biti lako formirati vladu, ovo je jedina prilika

Objavljeno: 30.09.2020, 16:30h

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković ne očekuje lako formiranje vlade, ali poručuje da ni po koju cijenu neće odustati od toga, jer drugu priliku neće imati.

“Mi smo napravili prvi korak i to veliki na konstitutivnoj sjednici kad je izabran predsjednik Skupštine i data pismena podrška za predlog novog mandatara. Ako u daljem procesu formiranja vlasti nastanu problemi, tu smo da ih rješavamo i riješićemo ih.

Ova generacija političara je potpuno svjesna da ni po koju cijenu ne smije iznevjeriti očekivanja naših građana. Drugu priliku sigurno nećemo imati i svjesni toga sa manje ili više problema doći ćemo do nove Vlade”, rekao je Joković Vijestima.

Na pitanje da li smatra da bi učešće političkih lidera u vladi moglo da bude problem, posebno kada se radi o Milanu Kneževiću i Andriji Mandiću iz DF-a, lider SNP-a je odgovorio da ne vidi problem da bilo koji lider učestvuje u vlasti.

“Lideri partija po pravilu učestvuju u vlasti, međutim, to ne mora uvijek biti tako. Bilo bi nelogično sa nekim liderom partije pregovarati o koalicionoj vlasti, a istovremeno iz te vlasti eliminisati sagovornika bez koga je nemoguće formirati istu. Prema tome, ne vidim problem da bilo koji lider učestvuje u vlasti. Možda je najbolje rješenje ili svi lideri učestvuju ili niko”, kazao je Joković.

Prema njegovim riječima, crkva nema nikakvu želju da bude dio političkog života u Crnoj Gori, a njenu sadašnju aktivnost proizveo je Zakon o slobodi vjeroispovijesti, pa je morala braniti sebe, svoje svetinje i imovinu.

On je istakao da je nemoguće da crkva bude dio političkog života i da će dovesti u pitanje sekularnost države.

Dodaje da se postavlja pitanje onima koji to potenciraju – zašto do sada crkva nije učestvovala u politici, aludirajući da se umiješala u politiku zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Čim se sve ovo riješi, Crkva će se baviti samo svojim crkvenim poslovima, a sekularnost država nije, niti će ikada biti dovedena u pitanje”, kazao je Joković.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register