Pavićević srpskoj opoziciji: Kopiranje Crne Gore je promašaj

Objavljeno: 28.09.2020, 07:59h

Političke scene u Srbiji i Crnoj Gori su potpuno različite i svako kopiranje crnogorske opozicije u Srbiji bilo bi promašaj, smatra političar i politički analitičar Vladimir Pavićević.

Nema sličnosti između Srbije i Crne Gore, ima snažne povezanosti naroda od rođaćke i porodične do poslovne, ali u političkom smislu razlike su ogromne, rekao je Pavićević gostujući u emisiji Probudi se TV Nova.

Pavićević je, komentarišući uspjeh opozicionih snaga u Crnoj Gori podsjetio da je u Crnoj Gori, uoči izvora situacija bila takva da je između vladajuće DPS i opozicije razlika bila u dva mandata, DPS je imao tijesnu prednost i tako je uvijek bilo u Crnoj Gori.

U Srbiji je opozicija slaba i imamo dominaciju jedne stranke.

Srbija bi prvo trebalo da razmisli kako da unutar opozicije napravi formaciju, blok, koaliciju koja bi osvojila dovoljno glasova da u narednom skupštinskom savezu bude ozbiljan konkurent SNS. Vi biste sada kada nemate politički uticaj da mijenjate političku scenu.

Opozicija u Srbiji treba prvo da ojača, to je veoma važno za demokratiju Srbije, i to dovoljno da budu konkurencija dominantnoj SNS a onda na sledećim izborima da vidi može li nešto da promijeni, rekao je on.

Pavićević je rekao i da za razliku od Crne Gore gdje se opozicija grupisala u tri kolone, u Srbiji opozicija treba da napravi jednu kolonu, raznovrsnu, jer samo ta jedna kolona može da garantuje tom opozicionom savezu takvu snagu nakon izbora da ih gledaju kao ozbiljnog konkurenta. U ovakvim uslovima, svako kopiranje Crne  Gore vodi u promašaj.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply