Dan: Razgovori o novoj vladi počinju ove sedmice?

Objavljeno: 28.09.2020, 08:49h

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić, počeće ove sedmice razgovore o sastavljanju izvršne vlasti, a prvo će razgovarati sa li derima Demokratskog fronta, piše Dan.

Time počinje seriju sastanaka o sastavljanju vlade, u svjetlu najave crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da će do 23. oktobra dati mandat za sastav vlade, kao i da će ispoštovati volju većine u Skupštini Crne Gore.

Mada sastanci nijesu zakazani, očekuje se da će biti ove sedmice i da će Krivokapić prvo razgovarati sa liderima DF-a, jer je bio nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore”. Tu koaliciju, između ostalih, čine i poslanici Nove srpske demokratije, Pokreta za promjene i Demokratske narodne partije.

U Skupštini Crne Gore 23. septembra formirana je nova parlamentarna većina sastavljena od tri koalicione grupacije čiji su lideri Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović. Tog dana je Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore i lider izborne liste „Mir je naša nacija”, izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Tajnim glasanjem za Bečića je glasalo 45 poslanika, odnosno, uz stranke parlamentarne većine on je dobio podršku i dijela manjinskih nacionalnih partija. Jedan pos lanik je glasao protiv, dok je Demokratska partija socijalista (DPS) bila uzdržana.

Takođe, poslanici nove vladajuće koalicije uputili su potpisan zahtjev predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da Zdravku Krivokapiću da mandat za sastav nove vlade.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply