Čolović: Đukanović hoće da unervozi protivnike

Objavljeno: 26.09.2020, 11:03h

Đukanović očekuje da se unervoze lideri nove vlasti, i uđu u neku seriju grešaka, da se komunikacija između tih političkih opcija zaoštri i da eventualno to utiče na njihovo upravljanje Crnom Gorom, pa to dovede do prijevremenih izbora

„Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović koristi svaku zakonsku mogućnost da produži rok za predlog mandatara nove vlade. Igrajući na kartu odugovlačenja, Đukanović očekuje da će se podići tenzije i nezadovoljstvo unutar koalicija koje imaju parlamentarnu većinu“, kaže u razgovoru za Danas politički analitičar Ivo Čolović iz CeSID-a.

Za Crnu Goru kao državu i njeno društvo, najbolje bi bilo da se prenos vlasti desi što prije, smatra Čolović.

“Gospodin Đukanović je maksimalno razvukao taj zakonski rok i mislim da bi za Crnu Goru bilo bolje da se to desi što ranije. Situacija u ekonomskom i epidemiološkom smislu nije nimalo laka i sva i potrebno je da se što prije formira izvršna vlast, da se uđe u taj proces donošenja odluka”,  kazuje Čolović i dodaje da to neće biti nimalo lak zadatak jer je prethodna vlast upravljala 30 godina i biće potrebno vrijeme da se novi ljudi „uhodaju“ u nove uloge i pozicije. Sve to zna i aktuelni predsjednik Đukanović, smatra Čolović, i zato pokušava da im oduzme dragocjeno vrijeme.

“Đukanović očekuje da se unervoze lideri nove vlasti, i uđu u neku seriju grešaka, da se komunikacija između tih političkih opcija zaoštri i da eventualno to utiče na njihovo upravljanje Crnom Gorom, pa to dovede do prijevremenih izbora”, ističe on.

Na pitanje da li ima izgleda da se tako nešto zaista i desi, Čolović odgovora da ta mogućnost zaista postoji zbog raznolikosti stranaka koje bi trebalo da formiraju vlast te da među njima lako može doći do nesuglasica.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply