Amfilohije: Nova vlast da iscijeli Crnu Goru

by | sep 23, 2020 | Novosti | 0 comments

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je rekao danas da se nada da će nova vlast Crne Gore biti biti jedinstvena i da će pomoći da se „narod i zemlja iscijele“ od „opakijeg virusa od korone – bratoubistva i bogoubistva“, koji je „trovao i do danas truje Crnu Goru“.

Amfilohije je u Gornjem manastiru Ostrogu rekao da se „ponovo razbuktao oganj vjere“,  piše na sajtu Mitropolije.

„Narod se oslobodio straha i ustao da brani svetinje od bezbožnika koji su svojim bezakonjem, nazvanim zakonom o slobodi vjeroispovjesti, zaprijetili da će da otmu i sebi i svojoj vlasti prisvoje Božije hramove“, ponovio je on.

Rekao je i da „naravno svetinje pripadaju Crnoj Gori, ali ne pripadaju bezbožnicima nego Crkvi Hristovoj koja na ovim prostorima postoji od apostolskih vremena“.

Amfilohije je rekao da su „svetinje bile ugrožene od naslednika onih koji su bili zatrovani duhom bogomržnje i bratomržnje, i koji su na bratomržnji gradili svoju vlast 1941-1945. godine“.

Mitropolit je rekao da „nikada u istoriji nije bilo da bezbožnici, bezbožna vlast stvara svoju crkvu“ i to, kako je ukazao, „negirajući jednu Crkvu koja ovdje postoji od apostolskih vremena pa sve do vremena Svetoga Save, od kojega ova Mitropolija u ovakvoj formi i obliku postoji već 800 godina“.

0 Comments

Submit a Comment