URA: Osuđujemo svaki vid govora mržnje i crtanje meta novinarki Pejović

Objavljeno: 18.09.2020, 10:38h

U Građanskom pokretu URA oštro osuđujemo svaki vid govora mržnje i crtanje meta novinarki “javnog servisa” Duški Pejović nakon intervju sa predsjednikom naše partije dr Dritanom Abazovićem, saopštio je danas Bojan Jevrić šef Medijskog tima ove partije.

“Svaka institucija u zemlji, pa i javni servis i novinari koji bi trebalo da rade u interesu javnosti i građana moraju biti spremni kako na pohvalu tako i na kritiku javnosti. To je nešto na čemu svako demokratsko društvo počiva i nešto čemu se moramo učiti kako bi preispitivali svoje javno djelovanje i ispravljali svoje eventualne greške i propuste. Međutim, ono što iskače iz garantovanog prava svakog pojedinca da ima stav povodom bilo kojeg fenomena u društvu i pređe u otvorene prijetnje i mržnju treba zakonski procesuirati. Posebno kada se radi o medijima”, naglasio je Jevrić.

Jevrić je naveo da je “RTCG partijski uzurpiran od strane DPS-a” i napomenuo da su “u najvećem dijelu intervjua novinarska pitanja (su) bila potpuno legitimna ali ono što se javnom servisu nipošto ne smije desiti jesu olake, neprovjerene, nevjerodostojne kvalifikacije prema bilo kojoj grupi ili bilo kojem građaninu”.

Novinarka TVCG Dušanka Pejović je izložena oštroj krititici na društvenim mrežama zbog naćina na koji je postavljala neka pitanja Dritanu Abazoviću, lideru URA i izborne koalicije Crno na Bijelo.

Banditizam javnog servisa se nastavlja. Komitkinja Pejović i dalje juri četnike.

Gepostet von Небојша Бабовић am Mittwoch, 16. September 2020

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply