Osnovne zapovijesti zajedničkog života

Objavljeno: 12.09.2020, 08:01h

Kad dođe do banalnih prepirki, recimo jedno od vas želi da otvori prozor a drugo da ga zatvori, nemojte davati previše važnosti tome ko će pobijediti.

  1. Pokušajte da razumijete odnos moći u svojoj vezi i važnost ravnoteže. Iskreno razmislite o područjima moći, poput finansija, obrazovanja, roditelja, seksa, vjere i djece. Ako se u bilo kom području ponašate tako da se partner osjeća inferiorno, može doći do problema jer će pokušati da vam vrati.
  1. Kad je riječ o rodbini, budite uvijek na strani osobe sa kojom dijelite postelju.
  1. Onaj ko zarađuje više ne mora da ima zadnju riječ o tome kako će se novac trošiti.
  1. Ako ste obrazovaniji, nemojte to isticati.
  1. Sjetite se da onaj ko sada želi više seksa u vezi može tokom zajedničkog života da se promijeni. Uloge se mogu obrnuti.
  1. Nemojte izvlačiti argumente vjere u slučaju svađe, to je neiskren potez koji će vam se dvostruko vratiti.
  1. Svako od vas bi trebao da ima svoja područja u zajedničkom životu za koja je stručan i odgovoran, nemojte se miješati u ono što nije vaš posao.
  1. U vaspitavanju djece, podjednako dozirajte strogost i popuštanje. Najbolje je ako oboje posjedujete obje osobine, ali i ako je jedno od vas sklonije strogosti, a drugo popuštanju, i tako se može ostvariti ravnoteža.
  1. Ako jedno od vas uvijek vozi automobil, ne znači da niste uravnoteženi i ravnopravni kao par.
  1. Kad dođe do banalnih prepirki, recimo jedno od vas želi da otvori prozor a drugo da ga zatvori, nemojte davati previše važnosti tome ko će pobijediti. Ravnoteža i ravnopravnost manifestuju se u mnogo ozbiljnijim stvarima i na duže staze. (Izvor: novasvest.com)
Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply