Četvrti dan FIAT-a

Objavljeno: 07.09.2020, 19:05h

Domaća predstava „Bog masakra” i predstavljanje poezije glumca Zorana Vujovića

Predstava Kraljevskog pozorišta “Zetski dom sa Cetinja “Bog masakra” otvoriće četvrtu noć FIAT-a večeras od 20 časova na prostoru košarkaškog terena u Njegoševom parku. Radi se o drami sa elementima komedije reditelja Siniše Evtimova, a po tekstu Jasmine Reze. Igraju: Marija Labudović, Jelena Đukić, Vule Marković, Omar Bajramspahić.

“Ovo je priča o dva mlada bračna para koji su roditelji, potiču iz različitog miljea, suprotnih obrazovnih metoda i pogleda na svijet i život uopšte. Tokom predstave, upoznajemo roditelje i njihove priče, a prividno ljubazna diskusija se pretvara u takmičenje glasnog govora, iracionalnih argumenata, govora mržnje, šovinizma, mizoginije, rasne netrpeljivosti i homofobije “ – navode organizatori festivala.

Književni dio programa počeće u 22 sata na krovu KIC-a „Budo Tomović“ promocijom knjige poezije “Dođavola”, glumca Zorana Vujovića. Učestvuju: Božo Koprivica, pisac, Dragana Tripković, književnica i dramaturškinjaa, a u muzičkom dijelu nastupiće gitarista Petar Dobričanin, i violinistkinja Tanja Ševaljević-Bogdanović. Stihove iz knjige govoriće glumci Ana Vujošević, Žana Bulatović-Gardašević i Petar Burić.

Program će biti završen nastupom DJ-a Danila Vučinića.

Sjutra, u utorak 8.septembra, sa početkom u 21 čas, biće održan forum na temu „FIAT slobodna zona – festivali u doba Korone“, takođe na krovu KIC-a, a veče će završiti uz DJ-a Todora.

Festival traje do 13. septembra, a ulaz na sve programe je slobodan, uz poštovanje epidemioloških mjera.

I.Če.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply