Aгонија одлазећег монструма

Objavljeno: 06.09.2020, 00:01h

Пише: Војин ГРУБАЧ

 Шеф режима је одрадио све могуће и немогуће криминалне акробације да традиционално ограби парламентарни и локалне изборе али му виша сила, која пролази кроз препорођени народ Црне Горе, није дала пролаз.

Народ је масовно изашао на изборе и узвишеном одлучношћу  брутално удавио  стравичну хоботницу тродеценијског псеудоизборног зла .

Изборни дан је био очигледни наставак литија, али од својих домова до гласачких кутија са једним јединим циљем-да се бесконачно зло мирно “доведе познанију права”!

Формула последњег изборног фалсификата поганог режима  је била следећа: 14 одсто уписаних бирача више него пунољетних грађана Црне Горе, куповине и уцјене људских душа и још стотине марифетлука које приличе јадном профилу невољно одлазећег шефа режима, који би да влада све да га нико неће.

Елем, ако је Црна Гора одлучила да коначно оде свирепи монструм, који је владао да би држава била темељно ограбљена а народ без предаха био излуђиван неким новим психолошким захватима и експериментима, само се може констатовати да је томе злу крај био суђен.

Доказ томе је факт да је шеф режима изгубио власт над Црном Гором у моменту када је био у највећој сили да организује најмонструознију пљачку избора у историји, гдје је имао бар 70.000 фантома на изборима.

Заџаба су му били ти фантомски гласачи уз додатак људи које су његови чауши нечасно и подмукло избрисали са бирачких спискова. Заџаба власници дуплих личних карата и покисли робови од којих је купио личне карте-када метафизика одрађује своје до саме сржи.

Послије свега издешаваног шеф режима опет ништа не разумије и не прихвата закономјерност воље народа и судбине,  јер га Бог низашта није дао осим да чини зло свему чега се дотакне.

Осионост пораженог као фактор дестабилизације државе

Осионост шефа режима, послије страхотног и сатирућег пораза који је доживио на изборима,  данас фигурише као кључни елемент нестабилности државе.

Додуше, реално је било  очекивати да ће лик из дубине ада правити одређене проблеме јер је давно изашао из нормалности, природне логике и здраве перцепције реалног живота.

Све су прилике да се магије зла коју носи у себи уопште не може ослободити већ бауља постизборним  просторима као да је под дејством тешке хипнозе која кошмаре доноси.

Подсјетимо се како је шеф режима пријетио Олујом православним Србима и Црногорцима који га не желе на челу државе, и  премијера Марковића који је  уочи избора наставио ту погану мисао  најављујући прогањања одмах послије пребројавања гласова.

Народ не воли радикализме, то је свим политичким технолозима о обичним грађанима јасно, само шефу режима и премијеру то није јасно, као и њиховом суманутом дворском окружењу.

Призивали су Олују?! Јесу! Она се десила, али о њихову луду политичку главу!

Због нељудске реторике, у безумљу изгубљеног шефа режима, протјерана је доминација бивше владајуће ДПС у парламенту, скупштинама три приморска града и Андријевице,  а кључнa мјеста Црне Горе: Никшић и Подгорица су шефа режима заувијек откачила из својих живота.

Иако политички сломљен, вампир се не смирује. Жели и даље зло држави и народу, јер је окружен меркантилним дворским и медијским лудацима попут Шуковића, Николаидиса, Славка Мандића,  Милорада Поповића, Драшка Ђурановића и сличних приказа и утвара које  га потпаљују и избезумљују, умисливши да могу радити што им воља.

Једно је сигурно, сво зло које је шеф режима донио држави и народу мораће се једног дана правилно распоредити на све за то одговорне монструмчиће из његовог мочварног окружења.

Управо су  те моралне и људске ништице сугерисале да послије стравичног изборног пораза шеф режима формира Владу поражених на изборима! Можете замислити!?

Који ненормални изум! Додуше, већ смо то видјели у Будви, али смо видјели и апилог гдје је ДПС  ометлан на изборима због такве дивљачке авантуре.

И још ти чауши поручују да се “међународна заједница не мијеша” у ситуацију ако би шеф режима,  први пут у историји демократског дијела планете,  као поражени формирао Владу поражених и поставио преторијанску гарду да онемогући побједницима да уђу у Скупштину како је то урадио у Будви.

Шеф режима у свом лудилу и даље не разумије да даље не може владати и да ће му се апарат власти по инерцији тотално распасти, те да по свим векторима његов стрмоглав сада добија убрзање.

И што више аветиње попут Николаидиса, Шуковића и Драшка Ђурановића буду лајале и шовинизам распиривале, то ће расуло његовог апарата бити брже и уочљивије јавности.

Није само проблем што се шеф режима претворио у очигледног авантуристу, злог образца, већ у томе што је од стране помамљеног окружења доведен до тога нивоа лудила  да има плаво усијање, и да губи разум јер му сугеришу увођење ванредног стања да би се точак историје по дејством подмукости зауставио и вратио уназад.

Медијски сатрапи у акцији изазивања конфликата

Да су медијски сатрапи режима спремни да, у свом болу за губећим привилегијама, одвуку све у провалију видјели смо из примјера низа инцидената које је измишљала или пројектовала Шуковићева Антена М.

Док су Подгоричани величанствено, пред Храмом, славили побједу на изборима- Шуковић је у својој манијакалној злости исто вече објaвио вијест о скупу у АНБ изведби под насловом: “Из Сити кварта се ори: Поповићу, команданте, Црна Гора поздравља те!”. (1)

Тај наслов је пратила само једна реченица текста: “Погледајте снимке! Испровоцирани ситуацијом на подгоричким улицама и антицрногорским порукама, Црногорци са националним обиљежјима изашли су вечерас на улице главног града.” (1)

Недуго потом иде сљедећи наслов: “Присталице опозиције напале грађане са црногорским обиљежјима, најмање једна особа повријеђена”! (2)

На Антени М су се убрзано пласирале и разне друге информације, типа: “Аутомобили са српским заставама и у Тузима”(3),  “МЗ Врањ: Уклоњена и бачена црногорска застава (4), ”виђела се и четничка застава” (4)”.

Дакако, слободно можемо претпоставити и тврдити да је тај четнички барјак у трансу носио Шуковић,  тробојкама кроз Тузи лепршао одлијепљени Николаидис а црногорску заставу уклонио и бацио разочарани Драшко Ђурановић,  док се не докаже да је то неко други урадио.

Циљ Шуковића и сличних њему је био једноставан, послије пораза на изборима и у наредних неколико дана изазвати инциденте, провоцирати  међуправославни и међувјерски  конфликт у Црној Гори зарад опстанка ометланог режима.

Ти првокласни блавори и ситна боранија су то радили, и сада раде кроз пласирање проглупих и изанђалих естремистичких фора.

Да је то тако, показале су наредне њихове “медијске петарде”, као у случају рањавања једног Никшићанина што је Антена М кроз наслов овако објаснила: “Рањен Јанко Гардашевић: Починилац узвикнуо – нећеш више махати црногорском заставом?”, наводећи да је нападач И.В. дотичног “ранио у ногу, након чега је побјегао”. (5)

Пуно име двословног И.В. је остало мистерија за јавност, али је Антена М у тексту под насловом : “ДПС Никшић: Незапамћен чин рањавања због заставе Црне Горе”, навела да је никшићки ДПС оцијенио како је пострадали: “Рањен јер је у својој земљи носио своју заставу. Кукавички и мучки, починилац је након рањавања поручио “нећеш више махати црногорском заставом”. (6)

Мистерију тога случаја су ријешили очевици догађаја, а портал ИН4С је навео следеће: “Kако нам јављају читаоци са лица мјеста, у питању је режирани инцидент и покушај још једног очајничког потеза у циљу дизања тензија. Наиме, нападач на Гардашевића је носио црногорску мајицу и неко вријеме провео дошаптавајући се са „жртвом“, након чега је овај „стегнуо ногу“. Чуо се пуцањ, а рањени је пао на земљу и почео да псује „мајку српску“ нападачу.” (7)

У том тексту је наведен и контекст догађаја, гдје се каже следеће: “Подсјећамо, претходних пар дана се дешавају напади на мањинске народе у Пљевљима, каменован је Исламски центар, али су такође нападнути парох рожајски, који је био опкољен новокомитама, и нанијета је штета на цркви у Бијелом Пољу”. (7)

Режиране режимске игре мржње према Бошњацима

Осокољен својим монстуозним конструкцијама у ноћи када је Црна Горе славила ослобођење од свирепог режима,  Шуковић се с новим идејаме распиривање мржње одмах бацио на нови посао гдје су Пљевља били мета.

Дан након славља побједе над диктатором, Антене М објављује овакав наслов: “Претучен Санин Рашчић: У Пљевљима сви страхујемо, ситуација није добра”, (8) гдје се у тексту каже да је Бошњак и функиционер СД Санин Рашчић претучен уз увреде на политичкој и националној основи, при чему су ухапшене три особе којима, гле чуда, полиција није објавила идентитет.

Сљедећи дан иде  још крупнији инцидент који је медијски био усмјерен на регион, са злокобним насловом: “Каменоване просторије ИЗ у Пљевљима уз поруку: Полећела црна птица, Пљевља биће Сребреница”(9), гдје починиоци опет нису  нађени али су зато поганим хором режимских и регионалних медија за тај инцидент оптужени побједници на изборима.

Трећи дан послије славља, Антена М даје наслов: “Нове поруке освануле у пљеваљском селу: Селите се Турци!” (10), гдје починиоци опет нису откривени баш као и они који су  у Беранама током предизборне трке писали скаредне графите преко којих су псовали “мајку турску”!

Иако је свима било јасно да је све то режија АНБ, лидери блокова који побиједили на изборима: проф. др Здравко Кривокапић, Дритан Абазовић и Алекса Бечић  су оштро осудили те гестове мржње према муслиманима, а у име Митрополије је одмах реаговао митрополит Амфилохије са оштрим осудама таквих тенденција.

Зашто полиција није објавила идентитете шовиниста који су претукли Санина Рашчића свима је тек потом било јасно.

Наиме, прије пар дана (03.09.2020.) Пљеваљске новине су под насловом : “Eксклузивно: Рашића нису напали православци”, навеле сљедеће:

“Санина Рашчића предсједника младих СД напали су припадници исламске вјероисповјести, саопштено нам је незванично из Центра безбједности а Рашчић је „повукао пријаву против Каровића јер не жели да има даље проблеме са њим“, каже наш извор из полиције. Подсјећамо, Рашчић је за Антену М казао да га је група момака напала на политичкој и националној основи а медији су од тога направили сензацију алудирајући да је нападнут од стране православног живља и присталица партија које су освојиле власт у Црној Гори. (11)

Укратко, да је нападачима полиција одмах објавила идентитет пропала би концепција сијања мржње кроз прорежимске медије а дотични Рашчић не би до дна сатро свој аморални лик лажно  представљајући себе жртвом четника.

Што се тиче каменовања просторије ИЗ у Пљевљима кроз Фејсбук иде информација да су ту ноћ камере ресторана напротив тога објекта биле искључене, а наводе се имена и презимена  два Бошњака и једног Милогорца који су извели тај подмукли акт из љубави према шефу режима и његовој жељи опстанка власти по сваку цијену.

Пљевља су експресно посјетила сва три побједничка лидера а Алекса Бечић је обавезао своје присталице да ноћу штите муслиманске вјерске објекте у Пљевљима и Подгорици, као и да крече све скаредне графите које ноћу тајанствени представници режима испишу против муслимана.

Дакако, могло се отићи корак даље, те направити мултивјерске грађанске патроле које ће ноћу патролирати, регистровати и онемогућавати сваки покушај скаредности јер је одлазећи режим у стању агоније па не зна гдје удара и шта му главу носи.

Скуп препотопских дивљака  на Цетињу

Шовинистичко ђипање прорежимских медија било је увертира за скуп јадних и чемерних “патриота” на Цетињу, под називом “Црногорски одговор”, као и за скуп којег режим планира одржати у Подгорици у унедељу 6. септембра.

Иначе, накарадни скупови су стандардна демонстрација помаме власти у режији црногорског АНБ-а.

Ови садашњи су облик постизборног крика незадовољства режима као и покушај прављење инцидената који ће, како они мисле, ”промијенити изборну вољу Црне Горе” када већ није могло 70.000 фантомских гласача.

Они су тамно лице шефа режима, јаук политичког подземља које је изгубило сваку везу са реалношћу.

Мало им је било што су обрукали Цетиње по питању литија и задњег намјештеног изборног резултата, већ свој несојлук и екстремизам одлучили опет пројавити под Ловћеном.

На одржаном скупу испред Цетињског манастира  је било двјеста Цетињана, којима се потом придружило око хиљаду долазника из других градова.

То је свакако било јадно с обзиром на то да је Шуковићева Антена М данима подгријавала атмосферу,

Иако је тај медиј наводио да ће се радити о скупу свих  Црногораца, десило се на њему није присуствовало 99,5 одсто Црногораца.

Учесници скупа су себе прописно обрукали показујући не само да нису достојни националног имена, већ и да спадају нецивилизоване припаднике људске врсте.

На том скупу су присуствовали екстремни медио-пацови Дарко Шуковић и Славко Мандић.

Они, који су кроз своје медије распаљивали јавност поводом графита непознатих починилаца у којима се псује “мајка турска”, одједном нису примјетили да је матора и олињала дртина поред њих и пред камерама на дотичном скупу псовала “мајку српску”?!  (12)

Опет, црногорска полиција на челу са Нухоџићем и Вељовићем која није открила нити један случај писања графита “Селите се Турци”, “за дивно чудо” није примјетила да јеjedan  учесник скупа са Цетиња поручио у камеру Н1ТВ  да ће тракторима иселити православне Србе и Црногорце који су гласали против Мила. (13)

А радило се о некаквом “патриоти Банету”, којем се због тога посељаченог екстремизма читав Фејсбук смијао оцјењујући да се тај лик само може залећети на тепсију шампита, па и у том љутом боју лако бити поражен.

Учесници скупа на Цетињу су показали своје еуропјество када су пред незаинтересованом полицијом сканадалозно  испребијали Нера Радојевића, возача камиона из Старе Пазове, (14)  третирајући то новоцрногорским јунаштвом, да би потом идеолошки оргијали уз пјесме усташког пјевача Томпсона (15) којем је, узгред буди речено,  забрањен улазак у цивилизоване земље Европе јер је нациста.

Тако се “Црногорски одговор”,  којег је преко Антене М урнебесно промовисао Дарко Шуковић,  бизарно, тужно, јадно и жалосно нашао на сметлишту историје.

Успјели су само да се згаде јавности Црне Горе и постали антипропаганда сличног скупа којег намјеравају уз копитање и аветање одржати у Подгорици.

Нови лидери као добра и благородна бића са друге планете

Што се тиче окупљања патриЈота у Подгорици 06.09.2020. године, највјероватније ће се поновити све што се дешавало на Цетињу са неким модалитетима.

Рецимо, може се десити да самозване комите по путу каменују једни друге, и обавијесте Шуковића да су их “напали четници”.

Могу се те вајне патриоте на улицама подијелити на партизане и четнике, те са разним барјацима кидисати једни на друге, или опет пуцати у ноге, помагајући шефу режима да заведе ванредно стање.

Пред одржавање скупа, ради омасовљења, може се десити да “непознати нападачи” оскрнаве мурал Крсту Зрнову, од чега Шуковић добија оспице и пеге, нападну на репортере РТЦГ, “покушају ући у стан Шуковића” или  испишу графите мржње на подгоричкој џамији.

С таквим информативним поводима Дарко Шуковић би, као добар ложач локомотиве режимског шовинизма, бацио коју лопату више у огањ међувјерске мржње кроз наслове своје Антене М, што би одмах пренијели клонирани зомбији из Побједе, Аналитике и ЦдМ.

С таквим носиоцима мржње у организацији нити  један скуп не може да се направи а да се не претвори у оргијање поганог башибозука, који ће потом да се крије од законских консеквенци.

Лидери опозиционих блокова су, на другој страни, побрали огромне симпатије грађана својим првим наступима послије побједе на изборима. Изгледали су као добра и благородна бића из непознатог свемира.

Црна Гора је гласањем на протеклим изборима поручила утварама прошлости да даља владавина зла неће моћи проћи!

Точак историје се не врће уназад, а ми присуствујемо знаковитој агонији грозоморног система који се распада кроз бијес, сузе и бол.

Умјесто што орцају кроз кроз наказне скупове, боље би било да напокон клекну и од Црне Горе са сузом у очима искрено затраже опроштај за сва зла која су јој нанијели.

Референце:

(1)(“Из Сити кварта се ори: Поповићу, команданте, Црна Гора поздравља те!”, Антена М, 31.08.2020. Цитат: “Погледајте снимке! Испровоцирани ситуацијом на подгоричким улицама и антицрногорским порукама, Црногорци са националним обиљежјима изашли су вечерас на улице главног града.”)

(2) (“Присталице опозиције напале грађане са црногорским обиљежјима, најмање једна особа повријеђена, Антена М, 31.08.2020. Цитат: “Како сазнаје незванично Антена М, вечерас је у Сити кварту дошло до сукоба присталица процрногорске и просрпске опције. Како сазнајемо, најмање једна особа је повријеђена. Полиција и хитна су на лицу мјеста. Из Управе полиције незванично нам је саопштено да су присталице опозиције напале госте локала са црногорским обиљежјима. За сада није познато више информација, али у Цитy кварту су се раније окупили грађани са црногорским заставама и пјевали црногорске пјесме, међу њима и “Поповићу команданте Црна Гора поздравља те”. Након тога су у Цитy кварт дошли и грађани са српским заставама који вечерас славе изборни резултат опозиције и управо ту је и дошло до сукоба.”)

(3)  (“Аутомобили са српским заставама и у Тузима, Антена М,  31.08.2020. Цитат: ”Грађани који вечерас у колонама славе резултат опозиције на парламентарним изборима, у аутомобилима окићеним српским заставама, прошли су и кроз општину Тузи.”)

(4) (“МЗ Врањ: Уклоњена и бачена црногорска застава”, Антена М, 01.09.2020. Цитат: “Погледајте фотографију! Током ноћи, са зграде Мјесне заједнице Врањ, уклоњена је застава Црне Горе. На фотографији коју нам је послао читалац, види се и ђе је застава завршила. Атмосфера са црногорских улица, које су просрпски оријентисани грађани претходних ноћи обојили тробојкама, а на којима се виђела и четничка застава, очигледно се наставља. Питање је: шта је сљедеће?”)

(5) (“Рањен Јанко Гардашевић: Починилац узвикнуо – нећеш више махати црногорском заставом?”,  Антена М, 02.09.2020. Цитат: “Како Антена М сазнаје из полиције, у пуцњави која се вечерас у 20 сати и 20 минута догодила на шеталишту парк шуме Требјеса у Никшићу рањен је Јанко Гардашевић (1991). Њега је, како сазнајемо, ранио у ногу И.В. након чега је побјегао. У тренутку рањавања, Гардашевић је био у мајици са црногорским обиљежјима, а, према нашим сазнањима, у тренутку пуцњаве, упућене су му ријечи: “Нећеш више махати црногорском заставом”. Полиција трага за починиоцем.”)

(6) (“ДПС Никшић: Незапамћен чин рањавања због заставе Црне Горе”, Антена М,  03.09.2020. Цитат: ”Великосрпски национализам ових дана показује своје право лице у свим крајевима Црне Горе. Исписивање застрашујућих порука упућених припадницима мањинских народа, намјера протјеривања свега црногорског, доживјеле су кулминацију рањавањем младића у Никшићу чија је једина “кривица” што је носио црногорску заставу, саопштено је из ДПС-а. УП: Гардашевић носио мајицу са црногорским обиљежјима, утврдићемо да ли је нападут због националне припадности. “Рањен је јер је у својој земљи носио своју заставу. Кукавички и мучки, починилац је након рањавања поручио “нећеш више махати црногорском заставом”. Монструми онда без зазора и стида протурају причу да је ДПС човјека из својих редова наговорио да пуца у младића који воли своју земљу и носи њене симболе”, наведено је у саопштењу ДПС-а. Овакву конструкцију, како наводе из ДПС-а,  могу смислити “само најмрачнији умови, они који знају да су криви, па у своју одбрану кривицу пребацују на другога”. “Још једном понављамо да је Демократска партија социјалиста признала резултате избора, али сва њихова чињења након тог дана стварају осјећај страха и угрожености код већине грађана Црне Горе. Ствар у руке по њиховом налогу преузимају добро познати криминалци који су до недавно предводили литије. Оваквим чињењима држава треба одлучно да стане на крај и да спријечи суноврат црногорске демократије и суживота који смо годинама градили и његовали”.)

(7)(“У Никшићу генерална проба режираног инцидента: Синхронизовано дјеловање „оданих медија“ и учесника „рањавања“, портал ИН4С, 03.09.2020.; Цитат: ”Синоћ је у Никшићу рањена једна особа у ногу. Како медији одани одлазећем режиму преносе, повод овог сукоба је тај „што је рањени носио заставу Црне Горе“. Међутим, како нам јављају читаоци са лица мјеста, у питању је режирани инцидент и покушај још једног очајничког потеза у циљу дизања тензија. Наиме, нападач на Гардашевића је носио црногорску мајицу и неко вријеме провео дошаптавајући се са „жртвом“, након чега је овај „стегнуо ногу“. Чуо се пуцањ, а рањени је пао на земљу и почео да псује „мајку српску“ нападачу. Подсјећамо, претходних пар дана се дешавају напади на мањинске народе у Пљевљима, каменован је Исламски центар, али су такође нападнути парох рожајски, који је био опкољен новокомитама, и нанијета је штета на цркву у Бијелом Пољу. Овакав покушај дизања тензија је наставак предизборне акције у којој су се у Беранама „појављивале“ пријетеће поруке на кућама мањинских народа. Рушење међунационалне Црне Горе наишло је на осуду свих политичких актера, а нова већина у држави је за изазивање и нарушавање мира оптужило опозициону ДПС.)

(8)(“Претучен Санин Рашчић: У Пљевљима сви страхујемо, ситуација није добра”, Антена М, 01.09.2020. Цитат: “Приведене три особе! Данас је у Пљевљима претучен Сањин Рашчић, предсједник омладине СД у Пљевљима. Њега је, како нам је казао, више особа извукло из кола, након чега су га претукли и оставили беспомоћног на улици. Како је казао Рашић у краткој изјави за Антену М, њега су, по изласку са посла, сачекали младићи који су га вербално напали, али он није одраговао већ се само удаљио. Неколико сати касније, дошло је до физичког обрачуна. Том приликом, оштећен је и његов аутомобил, а упућене су му и псовке и пријетње. Увреде су, како је казао, углавном биле на политичкој основи, али и на националној. “У Пљевљима сви страхујемо. Ситуација уопште није добра”, казао нам је Рашчић.  Према нашим сазнањима, полиција је ухапсила особе осумњичене да су починиле ово недjело. Рашчић је дао изјаву полицији о детаљима напада.”)

(9)(“Каменоване просторије ИЗ у Пљевљима уз поруку: Полећела црна птица, Пљевља биће Сребреница”,  Антена М 02.09.2020. Цитат: ”Непозната особа или више њих каменовали су јутрос просторије Исламске заједнице у Пљевљима. Починиоци су оставили својеврстан политички потпис, летак са поруком: ПОЛЕЋЕЛА ЦРНА ПТИЦА ПЉЕВЉА БИЋЕ СРЕБРЕНИЦА!!! Како незванично сазнаје Антена М, полиција у Пљевљима након сазнања да су разбијена врата Одбора исламске заједнице у том граду, врши увиђај на лицу мјеста и упознат је надлежни тужилац. Полиција је приликом редовног обиласка терена примијетила да су врата разбијена и предузима радње из своје надлежности. Мешихат Исламске заједнице Пљевља обратио се јуче Дритану Абазовићу, лидеру коалиције “Црно на бијело”, истичући да у Пљевљима владају хаос, безакоње и мржња према припадницима националних мањина.”)

(10)(“Нове поруке освануле у пљеваљском селу: Селите се Турци”,  Антена М, 03.09.2020. Цитат: “У Пљеваљском селу Шевари освануле су нове поруке мржње према Бошњацима. Кафана Алијагића у пљеваљском насељу Шевари са већинским муслиманским живљем овако изгледа јутрос. Ово је само једна у низу порука мржње у пљеваљској општини након избора одржаних у неђељу.”)

(11) (“Eксклузивно: Рашића нису напали православци”, Пљеваљске Новине, 03.09.2020.; Цитат: “Санина Рашчића предсједника младих СД напали су припадници исламске вјероисповјести, саопштено нам је незванично из Центра безбједности а Рашчић је „повукао пријаву против Каровића јер не жели да има даље проблеме са њим“, каже наш извор из полиције. Подсјећамо, Рашчић је за Антену М казао да га је група момака напала на политичкој и националној основи а медији су од тога направили сензацију алудирајући да је нападнут од стране православног живља и присталица партија које су освојиле власт у Црној Гори.  Поставља се питање да ли има елемената за процесуирање Рашчића за ширење панике и изазивање међувјерске нетрпељивости, с обзиром да су његову изјаву медији бесконачно екплоатисали као доказ великих постизборних тензија у Пљевљима и мржње Срба према Муслиманима. Зашто је Рашчић лични сукоб ријечима „У Пљевљима сви страхујемо, ситуација није добра“ претворио у медијско надувавање ширења панике и изазивања међувјерске нетрпељивости. Случај Рашчића у великој мјери допринио је етикетирању Пљеваља као града четника гђе се Муслиманима спрема кобан сценарио уз подсјећања на сценарио из ратних деведесетих. На јучерашњој конференцији поводом дешавања у Пљевљима, суграђанин Божо Кнежевић позвао је Рашчића да јавно саопшти имена нападача с обзиром да постоје информације да нису православци. Подсјећамо да смо Рашчића, након што се у јавности почело спекулисати да је нападнут од стране суграђана исламске вјероисповјести, упитали за коментар на шта нам је одговорио: „Не желим да се више објављује моје име у медијима. Немате моју сагласност ни ви ни други. Свако ко је објавио у моје име нешто што је везанно за мене тражићу правну помоћ“.)

(12) (“Лицемјерје оцвалог „патриоте“: Псује српску мајку, а пред камерама – „воли Србију“, портал ИН4С, 04.09.2020. Цитат: “Јучерашњи свемонтенегински скуп на Цетињу протекао је под будним оком МИМистарства оностраних послова. У овом видеу који су подијелили на друштвоној мрежи Фејсбук главну улогу игра времешни Милов „комита“, који у размаку од десетак минута доказује да је лицемјерје једно од темељних обиљежја присталица режима. Наиме, пред ТВ камерама говори о томе како „воли Србију“. Ипак, „загријавање“ за наступ на телевизији обавио је псујући српску мајку.”)

(13) (“Порука учесника „циркуса Милонегро“: Једном су на тракторе ишли, може им се поновит опет”, портал ИН4С, 04.09.2020. Цитат: “Један од учесника јучерашњег „патриотског“ скупа на Цетињу одговорио је на питање новинара Н1ТВ – зашто је ту. „Ја сам Бане, унук народног хероја, и барјачит четничким заставама на Цетиње сигурно неће. Једном су на тракторе ишли, може им се поновит опет. Знамо што је било у Сарајево, ми оше то пуштит нећемо.“

 

(14)  (“Извукли га из камиона и претукли: Неро Радојевић из Старе Пазове жртва „патриотског скупа“ на Цетињу”, портал ИН4С,  04.09.2020. Цитат: “Неро Радојевић из Старе Пазове претучен је од стране учесника „патриотског скупа“ на Цетињу. „По информацијама које добијам са Цетиња, ово је Неро Радојевић из Старе Пазове, којег су јуче претукли учесници мафијашко-усташког скупа испред манастира, који је организовао режим. Пуштен је из болнице са повредама руке и главe“, стоји у објави једне од мим странице на Фејсбуку – МИМистарство оностраних послова. Наиме, он има повреде главе, руке, и како се наводи, од болова није могао да устане из кревета. „Патриоте“ су га гађале флашама, зауставили му камион, извукли га и претукли. Како се наводи у коменатру испод ове објаве, то се све десило пред очима полиције, која није реаговала.”)

(15) (“Цетиње: Милогорци „бране земљу“ уз Томпсона и Мирослава Шкора: „Бојна Чавоглаве“ и „Суде ми“, ИН4С, 04/09/2020.; Цитат: ”Планове ДПС „режисера“ да организовањем „патриотских“ скупова дестабилизују земљу и изврше притисак на одређене политичке структуре у циљу крађе изборне воље, развијали су јуче у „прах и пепео“ њихови „пиони“. Како свједоче бројни видео записи из црногорске престонице, „милобранитељски“ сусрет убрзо је изгубио привид „одбране државе од издајника“ и показао свој прави карактер – режимски шовинисти и србофоби направили су својеврстан усташки пир, „ратујући“ са Србима уз пјесеме Томпсона и Мирослава Шкора. Тако је скупина која је негодовала и „евивала“ док су звоњела звона Цетињског манастира, утјеху нашла у Томпсоновој пјесми „Бојна чавоглаве“, и „помиритељској“ поруци – „Стићи ће вас наша рука и у Србији“. Осим Томпсона, „бранитељи“ одлазећег режима тјешили су се и пјесмом Мирослава Шкора „Суде ми“, посвећеној ратним злочинцима, хрватским генералима у Хагу.”)

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply