Večeras počeo FIAT

Objavljeno: 04.09.2020, 21:02h

Festival internacionalnog alternativnog teatra otvoren je večeras u 21 čas multimedijalnim performansom “Elementali“ Slobodanke Bobane Dabović Đurić, Bojane Popadić i Nikole Radonjića na platou ispred KIC “Budo Tomović. 

U okviru pratećeg književnog programa FIAT-a, na krovnoj terasi KIC-a, od 22 časa biće predstavljena poezija za gledanje i slušanje “PoVid-19”, bosanskohercegovačkog autora Ahmeda Burića.

Prateći likovni program počeće izložbom “Malo cetinjsko bijenale”, umjetnice Milene Živković, kao evociranje uspomena na jednu od najvažnijih manifestacija umjetnosti u Crnoj Gori.

U okviru FIAT kreativnih industrija, večeras na krovnoj terasi KIC-a publika će prisustvovati i prezentaciji brazilske poslastice “brigadeiro” – “Čokolatisima”, dok će u okviru “FIAT vrtlarstva snova”, autorka Vjera Nikolić izložiti jastuke od scenskog kepera koji je “učestvovao” u mnoštvu FIAT-ovih predstava sa rukom pisanim imenima njihovih aktera, i biljke koje su simbol brižnosti i trajanja, i koje predstavljaju svojevrstan poziv na njegovanje i sanjanje umjetnosti, i buđenje u svijetu kakav želimo.

Muzički dio programa počinje od 23 časa uz FM Mirdu.

Svi programi u okviru FIAT-a koji će trajati do 13. septembra su besplatni. Organizatori su poručili da je nošenje zaštitnih maski, držanje socijalne distance i dezinfekcija ruku obavezno.

I.Če.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply