Od četvrtka ponovo vozom do Beograda

Objavljeno: 31.08.2020, 21:30h

Karte će biti u prodaji od sjutra, 1. septembra.

Međunarodni željeznički saobraćaj na relaciji Bar – Beograd- Bar koji je bio obustavljen zbog zatvaranja granice sa Srbijom zbog koronavirusa ponovo se uspostavlja od četvrtka 3. septembra, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG).

U početku će saobraćati samo noćni voz koji iz stanice Bar polazi u 19.00 sati, iz Podgorice u 20.05 sati i iz Bijelog Polja u 22.43 sati sa dolaskom u Topčider u 6.12 sati. Polazak voza iz Topčidera je u 21.10. sati.

“U zavisnosti od interesovanja i potražnje ubrzo će biti pokrenut i dnevni voz”, navedeno je u saopštenju.

Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i međunarodnih željezničkih institucija putnici, kako je navedeno, u međunarodnom saobraćaju treba da se pridržavaju sljedećih mjera:

  •     Obavezno je nošenje zaštitnih maski prilikom kupovine vozne karte, ulaska u voz i tokom putovanja, osim za putnika dok boravi sam u kabini i djecu mlađu od pet godina.
  •     Obavezan je termalni skrining pri ulasku u voz. U slučaju pojave simptoma i znakova infekcije zabranjen je ulazak u voz i obavezna je samoizolacija i testiranje te ponašanje u skladu sa rezultatom testa.
  •     Obavezno je prijavljivanje kondukteru/pratiocu kola simptoma ili zdravstvenih poteškoća koje se jave tokom putovanja.
  •     Obavezno je državanje fizičke distance prilikom kupovine voznih karata, na peronima i u vozu.
  •     Za putnike koji dolaze iz inostranstva obavezno je posjedovanje važećeg negativnog PCR testa na koronavirus ili pozitivnog ELISA testa ne starijeg od 72 sata, prema procedurama NKT-a.

“Molimo putnike da kupuju vozne karte unaprijed, kad god je to moguće. Preporučujemo dolazak putnika na stanicu pola sata prije polaska voza sa ciljem smanjenja gužvi prilikom kupovine karte”, rekli su iz ŽPCG.

Karte će biti u prodaji od utorka 1. septembra.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register