Lončar: Od večeras prijave za masovne skupove, kazne 500 hiljada dinara

Objavljeno: 31.08.2020, 22:14h

Kazne su 500.000 dinara minimum, nećemo o manjim kaznama da razmišljamo jer je najvažnije zdravlje

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će od večeras zajedničke ekipe inspektora Ministarstva zdravlja i policije kontrolisati okupljanja ljudi u broju većem od dozvoljenih 30 i da će protiv prekršilaca podnositi prijave.

Ministar je rekao da je Krizni štab prošle nedjelje relaksirao neke mjere zbog dobrih rezultata, računajući na ličnu odgovornost i poštovanje mjera, ali da se to nije desilo.

„Danas smo imali vanrednu sednicu štaba jer ne želimo da ugrozimo polazak u školu i zdravstvene radnike. Dobili smo snimke okupljanja u zatvorenom prostoru sa 200, 300, pa do 600 ljudi, ‘pena partija’ sa više stotina učesnika, a nije vreme za to i odlučili smo da to nećemo tolerisati“, rekao je ministar na televiziji Pink, prenosi Beta.

On je dodao da je do sad napisano oko 100 prekršajnih prijava, a da će od sada zajedno pripadnici Ministarstva zdravlja i policije kontrolisati okupljanja, a da je otvoren i broj 011-635 03 22 na koji građani mogu prijaviti one koji ne poštuju mjere.

„Kazne su 500.000 dinara minimum, nećemo o manjim kaznama da razmišljamo jer je najvažnije zdravlje“, rekao je Lončar i dodao da jedan dan liječenja na intenzivnoj njezi košta više od 1.000 eura, te da državu mnogo košta ta neodgovornost.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register