Joanikije: Narod pobijedio osionu vlast

Objavljeno: 31.08.2020, 21:12h

U ovom času beskrajno sam zahvalan cijelom sveštenstvu, monaštvu i blagočestivom narodu Crne Gore na nesebičnoj podršci svojoj crkvi, svetinjama, zavjetima i grobovima svojih predaka što nam je davalo ogromnu snagu da izdržimo sve pritiske na nas od strane vlasti

“Narod je kaznio one koji su udarili na svetinje što je još jedna opomena svima i u sadašnjosti i u budućnosti, da sa Bogom i Crkvom nikada ne ratuju”,  rekao je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, povodom ishoda parlemantarnih izbora u Crnoj Gori.

“Nadamo se da će nova vlast mudro i odgovorno pristupiti rešavanju mnogih nagomilanih problema uključujući i regulisanje odnosa između države i crkve uz maksimalno međusobno poštovanje i saradnju. Konačno je došlo vrijeme da Srpska Pravoslavna Crkva dobije potpunu slobodu djelovanja i da potvrdi davno stečena prava u Crnoj Gori. Iako smo većinska vjera u ovoj državi, ne želimo da prigrabimo nikakva veća prava od drugih vjera nego da budemo ravnopravni i slobodni i da u toj slobodi njegujemo najbolje međuverske odnose i saradnju po mnogim važnim pitanjima za crnogorsko društvo”, kazao je vladika Joanikije.

“U ovom času beskrajno sam zahvalan cijelom sveštenstvu, monaštvu i blagočestivom narodu Crne Gore na nesebičnoj podršci svojoj crkvi, svetinjama, zavjetima i grobovima svojih predaka što nam je davalo ogromnu snagu da izdržimo sve pritiske na nas od strane vlasti i da konačno dočekamo dan pobjede nad odnarođenim brozoidnim režimom”, rekao je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije za novosti.rs.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register