Malo poznatih 12 pravila karme

Objavljeno: 14.08.2020, 07:54h

Ako vjerujete da je nešto istina, onda ćete povremeno u životu biti pozvani da demonstrirate tu određenu istinu

Šta je karma? Riječ karma je sanskritskog porijekla i označava akciju. Ona je ekvivalent Njutnovom zakonu koji kaže “svaka akcija mora imati reakciju”. Kada mislimo, govorimo ili djelamo, mi iniciramo silu koja će imati odgovarajuću reakciju. Ova povratna sila može biti modifikovana, promijenjena ili spriječena, ali većina ljudi nije u stanju da je neutrališe. Taj zakon uzroka i posljedice nije neko kažnjavanje, već postoji zbog učenja i razvoja. Osoba ne može pobjeći posljedicama svojih djela,  ali će im podleći tek kada uslovi za njegovu patnju potpuno sazre. Ignorisanje ovog zakona ne donosi nikakvu korist. Da bi prestali da se plašite i da bi počeli da razumijevate svijet karme i reinkarnacije, potrebno je da poznajete i određena karmička pravila.

VELIKI ZAKON – “Kako si sijao, tako ćeš i žnjeti”. Ovo je takođe poznato i kao zakon “Uzroka i posljedice”. To znači da šta god pošaljemo u Univerzum, to će nam se i vratiti. Ako želimo sreću, mir, ljubav, prijateljstvo… Onda treba da BUDEMO srećni, miroljubivi, u ljubavi, i dobar prijatelj.

ZAKON KREACIJE – Život se ne događa sam od sebe, on zahtijeva naše učešće. Mi smo jedno sa Univerzumom, iznutra i spolja. Šta god nas okružuje govori nam i o našem unutrašnjem stanju. BUDITE svoji, okružite se sa onim što želite da bude prisutno u vašem životu.

ZAKON SKROMNOSTI – Ono što odbijate da prihvatite, istrajavaće. Ako je ono što vidite neprijatelj, ili neko sa osobinama koje smatrate negativnim, onda vi sami niste fokusirani na viši nivo postojanja.

ZAKON RAZVOJA – Gdje god da odeš, tamo si ti. Da bismo rasli u Duhu, mi smo ti koji moramo da se promijenimo, a ne ljudi, okruženje i okolnosti oko nas. Sve što imamo u svom životu smo mi sami, i samo nad sobom treba da ostvarimo kontrolu. Kada promijenimo sebe iznutra, tada naše srce i čitav život prate tu promjenu.

ZAKON ODGOVORNOSTI –  Kada god se pojavi nešto loše u mom životu, tada postoji nešto loše u meni samom. Mi smo odraz onoga što je oko nas, i ono što je oko nas odraz je nas samih. To je univerzalna istina. Moramo postati odgovorni za svoj život.

ZAKON POVEZANOSTI –  Čak i kada nam se čini da je ono što radimo bezvrijedno, veoma je važno da to uradimo kako treba jer je sve u Univerzumu povezano. Svaki korak vodi ka narednom. Mora se prvo započeti nečim da bi se na kraju uradila cijela stvar. I prvi i poslednji korak imaju istu važnost, jer su oba potrebna da bi se zadatak obavio. Prošlost – sadašnjost – budućnost, sve je povezano.

ZAKON FOKUSA –   Ne možete razmišljati o dvije stvari istovremeno. Kada je naš fokus na duhovnim vrijednostima, onda nećemo imati niže porive, poput pohlepe ili bijesa.

ZAKON DAVANJA I GOSTOPRIMSTVA –  Ako vjerujete da je nešto istina, onda ćete povremeno u životu biti pozvani da demonstrirate tu određenu istinu. U tim trenucima ono što smatramo da smo naučili, pokazujemo u praksi.

ZAKON SADA I OVDE –   Ukoliko previše gledamo u prošlost, propuštamo da budemo sada i ovdje. Stare misli, stari šabloni ponašanja, stari snovi… sprečavaju nas da imamo nove.

ZAKON PROMJENE –  Istorija se ponavlja sve dok ne naučimo lekcije koje su nam potrebne da bismo promijenili svoj put.

ZAKON STRPLJENJA I NAGRADE –   Svaka nagrada zahtijeva početni trud. Nagrade koje imaju trajno dejstvo zahtijevaju strpljenje i stalni trud. Prava radost nastaje kada radimo ono što treba da radimo, i puštamo da nagrada sama dođe u svoje vrijeme.

ZAKON ZNAČAJA I INSPIRACIJE –   Uvijek vam se uzvraća ono što ste unijeli u nešto. Prava vrijednost nečega je direktan rezultat energije i namjere koji su uloženi u to. Svaki lični doprinos je istovremeno i doprinos Cjelini. Djela kojima nedostaje svjetlosti nemaju uticaj na Cjelinu. Djela koja u sebi sadrže ljubav, unose život i inspirišu Cjelinu. (Izvor: novasvest.com)

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply